Kesä ja punkkikausi on ihan käsillä. Koirille on jo myrkyt kaapissa odottamassa, mutta olen pohtinut koko myrkyttämistä.

Jollain tapaa on kuitenkin koiria punkeilta suojeltava, sillä mökkisaaressamme KUHISEE punkkeja. Kun sanon KUHISEE, niin en liioittele. Jos tänä vuonna kirjaisin ylös jokaisen öttiäisen, joka koirista (ja meistä) irroitetaan.

Niin, kaapissa odottaa Frontline -myrkyt. Ne pitäisi tällä viikolla annostella koirien turkkiin, jos nimittäin päästäisiin vapuksi saareen. Mutta uskaltaako myrkkyjä käyttää koiralle, joka on juuri sairastanut kennelyskän? Entäs tuo toinen, joka voi vielä sairastua, tai saada myrkyistä epileptisen kohtauksen...

Moni kehuu punkkien määrän vähenevän, kun koirille syöttää valkosipulia. Epäilen vahvasti, että meidän koirilta punkkeja saataisiin vähenemään pelkän valkosipulin kanssa. Monta kysymystä pyörii mielessäni valkosipulia koskien. Onko sitä turvallista antaa koirille, entä mikä on annostus. Onko haitallisempaa syöttää valkosipulia kuuriluontoisesti, jollei anna oikeaa annostusta, eli saanko sekä kipeät koirat että punkkihelvetin??

Löysin artikkelin, jossa puhutaan tietyistä faktoista ja lisää valkosipulista mm. Katiskan sivulla.

Summa summarum: En halua koirieni saavan punkeista tauteja. Se onkin ainoa asia, mistä olen ihan varma...