Joistakin koirista voi sanoa, että ne ovat persoonia. Tai tietysti jokainen on omalla tavallaan oma persoona, toiset ovat muokattavissa, toiset jäävät mieleen sen vuoksi, ettei niitä voi muokata.

Aamu on Aamu Aurinkoinen, omalla pimeällä tavallaan. Elsa taasen on Elsa, omalla räjähdysmäisellä tavallaan. Seuraneiti on jälleen kerran, varmaankin "sadannen" kerran viimeisen puolen vuoden aikana miettinyt, mikä ihme tuon Muorin saa noin ikiliikkujaksi. Tasaako Elsa niitä päiviä, joita se ei kyennyt elämään täysillä, kun kintut oli kipeet, eli aikaa tästä kolme vuotta takaisin?? Jos vauhti on nyt näin jarruton, millaisessa inter-city-junassa me mentiin silloin kun Elsa OLI nuori? Miten ihmeessä me kestettiin sen vauhdissa ja ennalta arvaamattomissa tempauksissa? Höh. Mene ja tiedä, mutta Elsa elää nyt täysillä. Tai sitten sillä on ON-nappi jumittunut pohjaan ja OFF-nappi ei kytkeydy päälle. Pitäsiköhän ottaa yhteyttä HELPdeskiin??

Aamun ihanan rauhallista, tuumivaa persoonaa ei voi kuin olla ihailematta. Se ei kiihkoile, ei stressaile turhia. Nukkuu ja nauttii, mutta on silti hyvällä tuulella ja valmis tekemään asioita, tietyllä pienellä varauksella. Autoon Aamu ei tule mielellään. Saattaa jopa jäädä mielummin yksin kotiin, kuin tulla autokeikalle seuraneidin ja Elsan kanssa. Kuten hetki sitten. Elsa on aina valmis autoiluun, vaikka kyseesä olisi auton siirtäminen parisen metriä...kun vaan pääsee autoon, niin voi olla varma, että pääsee jonnekin. Siinä yksi Elsan motoista.

Vaan ei Aurinkoisen. Oltiin lähdössä kaupunkiin ostamaa uusia petauspatjoja. Siis Elsa ja seuraneiti. Niin, ei Elsa niitä olisi saanut valkata, kunhan tuli autoon mukaan. Ja mitä tekee Aurinkoinen, kun huomaakin pihalla, että tiedossa on autokyyti ja seuraneidillä ei ole lenkkivaatetusta saati sitten hihnoja mukana? Aamu kääntyy portilla ja menee rappusille. Ei siinä sitten auta Maamme-laulukaan; yksi kysymys riitti varmistamaan, ettei Aamu todellakaan ole tulossa mukaan. Tässä kohtaa joku voi nyt sitten tuhista johtajuudesta. Niiiiin, seuraneiti ei loista johtajan taidoillaan, se on todettu ennenkin, mutta sen asian kanssa on helppo elää. Eihän Aamua voi pakottaa autoajelulle, jollei rinsessa halua?? Ja kun itse asiassa seuraneiti tiedostaa, ettei Aurinkoinen oikein voi hyvin auton kyydissä, on valinta helppo. Aamu saa jäädä kotiin. Yksin. Elsa ei sitä tekisi. Ehei, se ON kokeiltu juttu.

Eli petarit tuli haettua. Elsan kanssa. Aamu päivysti kotona. Oli timminä ovella vastassa, kun tultiin patjapötköjen kanssa sisälle. Vanhasta 180cm leveästä petarista, siitä superlooni-osasta tehdään koirille peti. Jos se nyt sitten kelpaa. Seuraneidin ostamat muhkeat pehmustetut patjat kun eivät noille muotitietoisille ole kelvanneet...Mutta miten ne voikaan kelvata, jos vaihtoehtoina on isot sohvat ja paksu patja sängyssä? Kaikkea se seuraneiti koiristansa kuvittteleekin. Etteikö lätty tietäisi, missä on hyvä koisia?