Tässä laumassa eletään nyt sellaista aikaa, jota voisi kutsua "tekohengitykseksi". Seuraneiti on hidastanut tahtia, viettää kaiken ylimääräisen ajan Elsan kanssa. On otettava jokainen hetki talteen. Mutta tämä on raskasta aikaa. Pää kääntyy joka hetki Elsan suuntaan; kuinka se voi, hengittääkö huonosti, täriseekö?

Niin, kuinka Elsa voi? Sanotaanko niin, että pää voi hyvin, mutta kroppa huonosti. Mieli sillä on virkeä. Lähtisi ulos jokaisella ovenavauksella, seurailee jatkuvasti, mitä tapahtuu. Hetki sitten, kun olin kellarissa inventoimassa pakastinta ja sulattamassa sitä, oli Elsa ilmestynyt pannuhuoneen oven taakse. Ja pakkohan sen oli tulla tutkimaan, mitä pakastimesta oli löytynyt. Tai itse asiassa, se taisi tulla vain yhden asian takia, eli juuri sen suuren Ikea-säkin takia, joka pursui noutajien treeneissä tarvittavaa rekvisiitta, siis sellaista, jota tarvitsee säilöä pakkasessa... Eli nenä toimii Elsalla vielä erittäin hyvin. Mutta se kynnys siinä pannuhuoneen ja säiliöhuoneen välillä oli osoittautua ylitsepääsemättömäksi....tai no, etupää hyppää, mutta takapää ei jaksa pahemmin ponnistaa. Siksi kellarin rappusissakin tarvittiin työntöapua. Eli voimat vaan heikkenee.  Öisin herätään noin klo 02.30 ja käydään ulkona. Ollaan käyty koko viime viikko. Ja sitten juodaan vettä. Siis Elsa juo. Mutta kuuden hujakoilla Elsa muistaa tulla herättämään, eli nälkä pitää muorin vielä valppaana. Toistaiseksi.

Päivä kerrallaan. Kohta hetki kerrallaan. Saattohoitoa, sitä tämä nyt taitaa olla enemmän tai vähemmän. Ja ylihuomenna Elsan syntymästä tulee kuluneeksi tasan 11 vuotta.

EDIT**** klo 17.30. Elsan vointi huononi jostain syystä äsken...se on selvästi kipeä jostain ja mm. vasen takajalka on erittäin heikko.  Makuulle meno ja makuulta nouseminen sattuu. Särkylääkettä en uskalla antaa, jos vaikka kipuilu on maksaperäistä. Sain yhteyden eläinlääkäriin ja hänen neuvojensa mukaan olen antanut Elsalle kyypakkauksesta kortisonia 3 tabua (50 mg). Elsa on levollinen, söi äsken ja nukkuu nyt olkkarin lattialla rauhallisesti. Onkohan lauantain sisällä touhuilut uuvuttaneet sitkeän sissin? Ja myös se, että seuraneiti on kotona koko päivän...Elsa nimittäin seuraa seuraneitiä joka paikkaan...