Eilen taas siellä venevajassa, ei kun agilityhallissa. Alkaa tämän viikon agilitykiintiö olemaan täynnä seuraneidin osalta; maanantaina oman ryhmän harkat, tiistaina agilityjaoston vuosikokous ja eilen Aurinkoisen harkat.

Ryhmän harkat on yleensä ihan kiva vetää. Ohjaajat ovat innostuneita ja koirat ovat kehittyneet, osa enemmän, osa vähemmän. Mutta kilpailemaan heistä on valmiita melkein koko ryhmä tämän kevään aikana! Kivaa! Muutaman koiran into on kadehdittavaa katsottavaa, varsinkin kun oma koira on sellainen haaveilija kuin se on...

Mutta haaveilijakin onnistuu. Vuosikokouksessa jaettiin taas kiertopalkintoja. Aamu osallistui viime vuoden kisatulosten perusteella kolmen eri kiertopalkinnon tavoitteluun. Kiertopalkinnot, joista Aamu kisasi oli: 1-luokassa kisaavien, 2-luokassa kisaavien ja Jaoston paras Maxi-koiran -kiertopokaali. Kahden kiertopalkinnon osalta napsahti 2.sija, ja toisen, eli 2-luokassa kisaavien pokaali meni voittajalle tasapistein...ihan siitä syystä, ettei Aamulla ollut enempää tuloksia kakkosista. Eli sillä toisella koiralla, Stojalla oli enemmän tuloksia kakkosista. Sinänsä hassu pistesysteemi, eli se koira, joka kisaa kauiten kakkosissa, voi myös voittaa kiertopalkinnon, koska voi napsia hyviä 0-tuloksia, muttei sijoittua...Aamuhan kisasi kakkosissa 8 kisaa ja sai 4 tulosta, joista kolme nollaa ja yksi 5-tulos. Ja sittenhän me räpiköitiin kolmosiin...Parempi niin.

Toinen kiertopalkinto missä Aamu oli sijalla 2. oli "Jaoston Paras Maxi-koira", eli Cindyn Pokaali. Sen pokaalin voittajakoira ansaitsi pyttynsä, olihan koirakko viime vuonna junioreiden agility hopea-mitalistit!!

Entäs ne eiliset harkat sitten? Juu-u, hyvinhän ne! Aamu oli tosi hyvällä tuulella ja suht vauhdikas. Mutta ilmaiseksihan ei mitään saa, eli seuraneiti joutuu kyllä tosissaan tsempata koiraansa, että vauhti riittää startista maaliin. Vähän jippoiltiinkin. Puomilla samaa lihapulla hehkutusta kuin viimeksi, kun Aamu tippui puomilta. Puomilta pois ehdollistettiin siten, että Aurinkoiselle vietiin lihapullan palanen yhden esteen taakse ja puomilla odotettiin käskystä. Ja yhteisstartilla, innokkaasti käskyttäen suoritettiin viimeinen este. Näin siksi, että Aurinkoisella on tapana poistua hölkässä puomilta, eli sekunteja palaa hölkätessä, varsinkin 3-luokassa Hymy 

Meillä ei muuten koirat saa poistua portista ilman lupaa. No siinähän ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, sillä näinhän asian tuleekin olla. Mutta ihmeelliseksi asian tekee se, että koirat  todellakin kunnioittavat tuota porttia rajana. Paitsi silloin, kun seuraneiti on käynyt kaupassa ja auton takaluukku on täynnä kauppakasseja. Niin kuin tänään. Aamulla on tullut tavaksi tulla mukaan takaluukulle ja auttaa kantamisessa. Ihan oikeasti. Tänäänkin Aamu kantoi sisälle kukkapaketin. Ei siitä narusta kantaen, vaan ihan siitä "pääpallukasta". Muutaman kolhun kukkapuska sai rappusilla, kun kantamus oli aika pitkänlainen, mutta hienosti Aurinkoinen osaa kuljetella tavaroita!