Tuuleeko? Ei tuule! Tai, noh, onhan meillä Tuuli

Alkuviikkolla ollaan lintsattu kaikista ohjatuista treenihetkistä. Laiskuutta? Ehei, mutta ei paljon ole hekottanut lähteä kaatosateeseen seisoskelemaan. Muutama muistelo-reeni ollaan tehty sisätiloissa. Tuulin kanssa ollaan menty ihan oikeasti seiniä pitkin ja vähän maton reunaakin ja Aamulle viritin keittiön laatikostoon narupallon ja käskytin - ja toimihan ne Aamun aivot  vielä!

Eli Tuulin kanssa ollaan tehty seuraamisliikkeen asennon korjausta seinän avulla ja sitten ollaan kierretty olkkarin mattoa siinä toivossa, että koira tajuais hahmottaa, missä sen tassut on. Huonolla menestyksellä, sillä kun tultiin sohvan kohdalle, Tuuli ponkaisi sohvalle ja käveli muutaman askeleen sitä pitkin, kunnes taasen siirtyi sivulle. Niin flattia, niin flattia.

Ja Aamu. Voi sen iloista ilmettä, kun viritin narupallon keittiölaatikostoon ja annoin käskyn. Käskysanasta en ollut varma, mutta eipä Aamu sitä edes kuunnellut, vaan tarttui palloon kiinni ja avasi laatikon. Hjyvä, hjyvä Aurinkoinen.

Aamulla muuten hoidetaan nyt kaikki röörit kuntoon, kun kerran aloitettiin. Silmätippojen lisäksi aloin lääkitsemään myös korvia, jotta ruskean mömmön tulo loppuisi. Ei korvat Aamua mitenkään häiritse, mutta niistä on jo useamman viikon erittynyt ruskeaa mökköä. Liekö syynä kuuma kesä, uiminen tai ajoittainen lihan syöttäminen. En tiedä, mutta nyt menee canofitea korviin.

Tällä viikolla tulee kuluneeksi vuosi Aamun ensimmäisestä kohtauksesta. Ja jos koiran habitusta vertaa viime vuotiseen, voisi sanoa, että on kyseessä toinen koira. Mikähän ihme Aamua vaivasi viime syksynä? Pitkäaikainen stressi? Ensin elämä kuolemaa tekevän koiran kanssa, sitten uusi koira taloudessa. Ja Aamu kun on aika sielukas olento, voin kuvitella, että se on voinut sekä fyysisesti, että psyykkisesti huonosti.

Mutta nyt se voi hyvin! Takapaksiin hyppäminen on työlästä, joten selkään on ilmeisemmin kasvamassa lisää luusiltoja, mutta muuten tuo Rinsessa Ryysynen voi hyvin. Leikkii Tuulin kanssa päivittäin niin, että talossa seinät on siirtyä.

Että sellaista syyskuun keskiviikkoa.