Helle yllätti tämän lauman. Onneks sentään ollaan täällä mökkisaaressa, joten koiruus pääsee vilvoittelemaan niin usein kun sillä on tarvis..

Mittarissa varjon (pohjoisen) puolella +26...mutta maisema vaan ei täsmää vielä, sillä lehti ei ole puussa, eikä ruoho viherrä. Muuten vois luulla olevansa lomalla ja kuukausi olis heinäkuu.

Mutta ei nyt mennä asioiden edelle..eletään siis vielä toukokuuta ja nautitaan keväästä. Pääskyt ja tiirat näkyi ensimmäistä kertaa eilen ja tänään on käenpiika kailottanut tuossa vieressä puoli päivää, joten lintujen konsertti on parhaimmillaan.

Aamukin on bongaillut. Tosin ei eläviä lintuja,,,tai noh, niitäkin turvallisen matkan päästä,,,mutta keskiviikkona, kun seuraneiti koulutti ryhmiänsä kentällä, oli Aurinkoinen bongannut täällä mökillä kuolleen "jonkin" (siis linnun, pienen, ehkä haukan) ja kantanut sen (siis raadon) mökin etupihalle...raato haudattiin jo samaisena iltana, mutta muutama höyhen oli jäänyt nurmelle todisteeksi bongauksesta.

Eilen sitten Aamu köhi. Varsinkin silloin, kun se haukkui (eli hoiti poliisin tehtäviä) Hetken seuraneiti ehti jo ihmetellä köhää, mutta köhän alkuperä selvisi, kun Aamu sitten yhdellä yskäisyistään sylkäisi suustaan.....sulan...köh, köh. MIhinkähän tuo sulka oli ollut tarttuneena? Noh, sama se, pääasia, että sulka tuli ulos, eikä joutunut väärään torveen...

Poliisivoimat...niinpä. Pikkasen on poliisivoimat heikentyneet, kun ei toinen konstaapeli ole enää joukossamme. Sinänsä hyvä asia, ei siis ettei Elsaa ole enää, vaan se, että poliisijoukkojen voimat ovat heikentyneet... sillä nyt tuota yhtä poliisiopistolaista voi komentaa ja sen saa myös hiljenemään. Vastuu nimittäin tästä mökkitontista EI kuulu Aamulle! Ja jos se niin alkaa luulemaan, niin saa kohta hoitaa myös pankissa lainan lyhennyksiä mökin suhteen  Osasyy poliisivoimien isotteluun voi olla mökkipaikan rauhallinen sijainti...naapureita kun ei paljoa näy/kuulu ja lääniä juosta on oman maan verran n. 7 ha...joten ei ihme, jos jollain meistä (siis Aamulla) on noussut päähän "lääninherruus".

Seuraneiti on jo alkanut valmistautumaan henkisesti siihen, että loppukesästä tänne mökille saadaan uusi "musta". Paljon joutuu taas keskittymään oikeisiin asioihin, varsinkin tavaroiden esille jättämiseen ym ym sillä Aamuhan on koirana sellaisissa asioissa läpensä kiltti. Ei se varastele ruokia ym ym...mutta esim tiskirätin voi löytää revittynä pihamaalta. Ja tiskirättihän voi maistua myös pennulle, sillain ihan syötynäkin ja se taas on kaikkea muuta kuin terveellistä..

Joten kunhan se Tuuli-tyttönen toivottavasti syntyy kesäkuun alussa, voi seuraneiti alkaa ihan oikeasti sanomaan ääneen: "Tuuli tulee, oletko valmis?" Ukkostutka täältä meidän kaupungista jo löytyy, sitä on kiva seurata netin välityksellä, mutta saiskohan tuosta Tuulista sellaista virtuaali varoitusta? Onneks tällä seudulla ei ole pelkoa pyörremyrskyistä...vai saankohan vielä todeta senkin, eli että kaikki on mahdollista, kun kyseessä on musta, joka saa nimeksi "Tuuli"...