Voi Aamu parkaa. Sehän oppii ihan mitä vaan. Nyt se reppana on opetettu menemään filtille maate ja tarttumaan filtin reunasta kiinni hampailla. Tarkoituksena on siis saada Aurinkoinen itse peittelemään itsensä, ihan vaan huvin vuoksi.

Eli hernettä on pomputettu. Ja kyllä se onkin pomppinut. Ne, jotka ovat nähmeet Aamun, eivät varmaan usko näitä tarinoita, mutta tällä kertaa seuraneiti ei liiottele, eikä heitä valkoisilla valheilla. Aamu nimittäin oppii ja oivaltaa erittäin nopeasti ja osaa soveltaa aiemmin oivaltamaansa asiaa. Ei ihan uskois, kun Aurinkoisen tapaa, että tuon ison ulkokuoren alla asuu ihan oikea Einstein! Hymy

Eli siis seuraneidille klickeri käteen ja taskuun napuja. Ja ei kun lattialle istumaan. Ei aikaakaan, kun Aamu tarjoaa maahanmenoa. Vähitellen kylkiasentoa ja lopuksi päätä alas lattiiaan. Klickeri kävi kuumana, mutta koira tarjosi aina vaan uudestaan samaa asiaa. Tässä vaiheessa pidettiin tauko. Tehtiin muita hommia....

Ja sitten filtti erikseen. Filtti lattialle ja seuraneiti filtin reunalle istumaan. Mitä tekee Aurinkoinen? Tajuaa heti. Tulee filtille ja lyö maate, naks. Mutta miten saada Aamu ymmärtämään, että filtin reunasta tulee napata kiinni? Pieni ärsyke, kädellä osoitus filtin reunaa ja lätty tarttuu filttiin hampaillaan. Naks. Öhhhh? Aamun ilme oli kuvaamisen arvoinen. Tauko. Lätty miettii. Ja tarttuu itse filtin reunaan uudestaan. Naks. Toistoja ja niiden perään naks.

Aamu on siis oppinut kaksi asiaa erikseen: kellahtaa kyljelleen  ja tarttuu hampaillaan filtin reunasta. Mutta näitä ei vielä yhdistetty. Mutta vielä yksi uusi asia otettiin pienen tauon jälkeen. Filtille meno.

Eli ei muuta kuin filtti samaan paikkaan, missä se aluksi oli ja koira parin metrin päähän filtistä. Käsimerkki lätylle ja mitä tekee lätty? MENEE SUORAAN FILTILLE JA LYÖ MAATE, tosin perus-makuuasentoon, mutta MAKAA silti naama seuraneitiin päin. NAKS. Se onnistui. Toistoja. Aamu todellakin tajuaa, mitä tehdä. Se tajuaa filtin nähdessään, että sinne tulee mennä ja lyödä maate. Naks.

Mutta jotain c-osiakin tuli tuossa filtille menossa. Kaksi kertaa Aamu toi filtin seuraneidille Cool, mutta ei sitten jatkanut sitä kaavaa, kun siitä ei kuulunut NAKSahdusta. Flattitudea, näin järkeilee flatti, kaikkea voi noutaa, jopa filttiä.

Seuraneiti uskoo naksutin-koulutukseen, vaikkei ole sitä aivan kaikkien oikeiden oppien mukaan Aurinkoiselle opettanutkaan. Mutta kaikista mukavinta on huomata, että Aurinkoinen AJATTELEE!! Hernettä on pomputettu, ettei vaan tulos olis hernesoppaa??