Seuraneidin lauma pakkasi aamulla kimpsut ja kampsut ja lähti mökkisaaresta sivistyksen pariin, ainakin yhdeksi yöksi. Ilma oli aivan kamala, koillistuulta ja mittari näytti mökillä +11 ja ottaen huomioon, että eilen päivällä sama ulkomittari näytti lukua +25, luuli seuraneiti aamulla näkevänsä unta, kun katsoi lämpömittaria. Toisaalta, juuri tälläistähän säätiedotus lupasikin, mutta että heinäkuussa +11 astetta lämmintä?!

Koirat ovat tylsistyneitä. Elsa seurailee seuraneitiä ja Aamukin on jotenkin tylsällä tuulella. Kerättiin me tuossa takapihalla käpyjä; Aamu auttoi ja seuraneiti kulki ämpäri kädessä, johon Aurinkoinen sai kävyn tiputtaa. Ensin se vaan ymmärsi jutun väärin. Kun oltiin saatu käpy ämpäriin ja seuraneiti osoitti seuraavaa käpyä maassa, suuntasi Aurinkoinen ämpärille hakemaan juuri sinne tiputtamansa kävyn. No joo, yritystä sentään oli, mutta hiukan väärällä tavalla. Seuraneiti mietti ensin, opettaako Aurinkoisen poimimaan minkä tahansa kävyn, vai sen, jota seuraneiti on pitänyt kädessään...täytyihän sitäkin toista juttuakin kokeilla, eli löysihän Aurinkoinen sen kävyn, jota seuraneiti oli hetken aikaa pyöritellyt käsissään! Tunnarinoutoa siis, ilman aikomustakaan tokoilla ihan aikuisten oikeesti. Elsakin teki kaikkensa siinä sivussa; se poimi kävyn suuhun ja sylki sen yhtä nopeasti pois; pyöri ympäri, meni maahan, istui, eli tarjosi yhtä sun toista hommaa, mutta täytyy Muori ottaa toisella kertaa käpykouluun, kunhan tuo mänty tuossa pihamaalla taas karistaa oksiensa marjat maahan.

Ja sitten jotain vähän tylsää. Aamun huulien ihopoimuissa on patti. Koiralla ikää 3,5 vuotta ja ensimmäinen pirun patti on ilmestynyt! Tarkkaillaan pattia jonkin aikaa ja käydään eläinlääkäri-tädillä näytillä, mikäli patti kasvaa. Patti ei ole iso ja se on saattanut tulla jostain ulkoisestakin tekijästä, mutta seuraillaan nyt tilannetta. Alla kuva patista.
1704502.jpg

Ja sitten niitä valokuvia niistä iltahaikailuista rantakoivun alla. Ilmavirta toi mukanaan jotain hajua, jota Aamu istui kauan haistelemassa. Liekö tuuli tuonut viestin joltain poikakoiralta "saaren tuolta puolen"?
1704504.jpg

1704505.jpg

Ja sitten Elsan katse. Harvoin saa koiran katsomaan näin suoraan linssiin, kameran läpi ja seuraneidin silmiin!
1704613.jpg