Nyt voi olla, että joku miettii ihan tosissaan, miten seuraneidin koiraosaaminen on. Meillä nimittäin on tavaroita pitkin huushollia ja siinähän on riskinsä, kun talosta löytyy kaksi mustaa, eli flattia. On ollut aikoja, jolloin tämä huusholli on ollut erittäin "riisuttu malli", eli silloin kun Elsa oli pieni, ei esillä voinut pitää MITÄÄN, sillä Elsa tuhosi KAIKEN. Rikkoi.

Mutta nyt laumaan kuuluu myös Aamu Aurinkoinen, oman aikansa "houdini", kekseliäs koiruli, jolla on hieman erikoisia tapoja. Aamu tapaa ajoittain tutkia pöytätason. Ei siksi, että sitä pidettäisiin nälässä ja se etsii ruokaa, vaan Aamu rakastaa kantaa erilaisia tavaroita. Ja niitähän löytyy yleensä tiskipöydältä ja pöytätasoilta. Pöydiltä Aamu ei ota tavaroita, ihme ja kumma. Joskus saattaa olohuoneen pöydältä tarttua suuhun jotain pientä, kynä tai jokin muu vastaava, mutta jostain ihmeen syystä pöydällä lojuvat tavarat saavat olla rauhassa. Kuten myös ruoka. Jos pöytätasolle keittiöön on jäänyt lojumaan pussillinen leipää ja leipäveitsi/juustohöylä, valitsee Aurinkoinen leipäveitsen tai juustohöylän. Ja tämä ei ole sattuma, vaan ihan fakta!

Sitten siihen tämänpäiväiseen. Ollaan oltu pitkällä käppäilykävelyllä ympäri "kaupunkia" ts. kierrettiin 1½ tunnissa aika kauas. Tultiin kotiin ja pakattiin koirat autoon, sillä tiedossa oli estetalkoot. Kun lauma sitten kotiutui keikalta, linnottautui seuraneiti tietokoneen ääreen. Ja luulisi tässä vaiheessa, että koirat olisivat väsyneitä. Vaan eipä ole.

Elsa ilmestyy selvästi huolestuneena oviaukkoon. Ilmeestä päätellen Aamulla on jotain "extraa" suussaan...ja sitten Aamu  ilmestyi Elsan peesissä tähän tietsikkahuoneeseen ja istui tuohon tuolin taakse huokaisten. Näky oli aika uskomaton! Aamun hampaissa roikkui avattu SUKLAALEVY, papereineen. Voi luoja tuota koiraa! Aamu oli siis käynyt keikalla pöytätasolla ja löytänyt suklaalevyn, mutta ei siis ollut pysähtynyt syömään herkkua, vaan toi sen suoraan emännälle!! Ja nyt sitten voi suureen ääneen ihmetellä, miksi suklaalevyä pidetään esillä taloudessa, jossa koira tullaa pöytätason. Niinpä. Yleensä suklaalevy todellakin ON kaapissa, mutta nyt se oli jäänyt pöydälle, tosin ihan seinän viereen, ettei se vaan tartu "mustan" huuliin. Vaan tarttuipa. Ja kyllä, seuraneiti tietää, että suklaa, varsinkin tumma suklaa on myrkkyä koirille...

Kuva on täysin autenttinen, eikä mitenkään järjestetty. Tuossa otteessa Aamu aarrettaan toi seuraneidille ja kun kerran kamera on tässä tietokoneen vieressä, on rosvoilusta hyvä saada kuvatodistetta. (Huom. Aamu ei sanut suklaata palkaksi...)