Tänään oli seuraneidin huushollissa kauppapäivä. Selkä vääränä saa kantaa kassit sisään ja sitten iskee tulliviranomaiset kauppakassien sisältöön. Eli kaksi mustaa tullivirkailijaa tarkistaa pussit, ainakin päällisin puolin. Kyseessä ei ole huumetarkastus, vaikka joskus tilanne siltä näyttääkin. Molemmat lätyt siis haistelevat muovikassien sisältöä hännät heiluen. Joskus harvoin Aamu nostaa pusseista jotain ylös; yleensä leipäpussin ja tuo se seuraneidille. Basillikauhuiset varmaan irvistää tässä vaiheessä, mutta no hätä, ei meillä vieraille tarjoilla flatin kuolalla päällystettyjä leipiä. Eikä Aurinkoinen itseasiassa koske itse leipiin, kunhan haluaa auttaa!

Tänään sitten sattui seuraneidille työtapaturma kauppakasseja tyhjentäessä. Kahdeksan omenaa putosi pussista ja vieri lattialle, huller om buller, eli sinne tänne lattiaa. Lähimmät seuraneiti poimi itse, mutta että aikuinen nainen lähtisi pyllistelemään ruokapäydän alle; no way, kun taloudessa asuu palvelualtis Aamu Aurinkoinen! Ei muuta kuin Aurinkoinen hommiin. Ja näppärästihän tuo ne omenat sieltä seinän viereltä, kauimmaisesta nurkasta kävi hakemassa! Eikä omenissa ollut kolhun kolhua, siis hampaiden jälkiä. Kyllä Aamu osaa!

Seuraneiti on harkinnut osallistuvansa Aurinkoisen kanssa Canis-lehden makkaranouto-haasteeseen. Tarkoituksena siis olisi opettaa koira noutamaan grillimakkara, ilman että hauveli syö makkaran matkalla. Ja kaiken lisäksi tapahtumasta pitäisi saada kuvatodiste. Seuraneidillä on siis kamera; Canon EOS 400D ja noutamista rakastava koira. Enää puuttuu vain grillimakkara ja se hetki, kun nouto saadaan ikuistettua. Aamu rakastaa esineiden noutamista. Mitä tahansa lattialle tippuukaan, tai seuraneiti pyytää noutamaan, Aurinkoinen tuo esineen varmasti! Oli kyseessä sitten 3 kg painava porkkanasäkki tai yksi tulitikku! Tulitikkuja Aamu poimi lattialta näytösluonteisesti viimeksi eilen, kun appiukko naureskeli Aurinkoisen luonteelle. Seuraneiti hetkellisesti suivaantuneena päätti esitellä Aurinkoisen parhaita puolia, mutta ikävä kyllä ihminen, joka ei koiramaailmasta perusta, ei ymmärrä kuinka tärkeää esim yhden tulitikun nostaminen lattialta voi olla. Vai onkohan seuraneiti ymmärtänyt ihan väärin lintukoiran tarkoituksen? Pitikö näiden mustien noutaa lintuja vai tulitikkuja vai ehkä omenoita???