Jahas. Kesäkuun viimeinen kimppanoutotreeni tuli sitten mitä ilmeisemmin pellotettua tänään. Kuinkas muuten kuin sateessa. Mutta ei hätiä mitiä. Kun Aurinkoinen on mukana, paistaa aurinko, ainakin seuraneidin mielestä. Tänään paikalla oli yksi vääränvärinen, eli kultsu ja yksi lapukka, muuten porukka koostui taasen ah-niin-kauniista koirista, flateista. Sama pelto kuin viime maanantaina. Erona viime kertaiselle oli erilainen sää ja se, että pellolla oleva kasvillisuus on kasvanut viime kertaisesta jonkin verran.

Aloitettiin tutulla asialla, eli sillä pellon reunalla ja sinne ohjaamisella. Muistina tehtiin kumpikin reuna ja seuraneidin mielestä Aamusta näki selvästi, että se oli tehnyt tehtävän aikaisemmin, sillä Aurinkoinen suunnisti hyvin määrätietoisesti muistipaikkoihin, joihin ohjattiin. Uutena asiana tänään otettiin muistien muhiessa kolmanteen pellon reunaan tehty ykkös-markkeeraus. Eli ensin tehtiin osastossa kerran ohjaukset molempiin pellon reunoihin ja sen jälkeen, kun dummyt oli jätetty muistiin muhimaan, siirryttiin yksittäin työskentelemään. Ensin tehtiin ykkösmarkkeeraus, jonka jälkeen siirryttiin siihen kauimmin muhineeseen muistipaikkaan ja sitten vielä viimeiseksi poimittiin viimeinen muistiohjaus. Aamu toimi seuraneidin mielestä OIKEIN hyvin tänään! Määrätietoisesti ja keskittyen. Kerran se kävi tekemässä kierroksen "kielletyllä alueella", eli siellä, minne seuraneiti viime kerralla kielsi menemästä. Eikä Aamu muuten siellä olis käynytkään, "mut ku Sinikin sai käydä, niin määäkin haluuun käydä...". Eli Aamu kävi kiertämässä Sinin jälkiä pitkin, ihan vaan siltä varuin, että Sini olis löytänyt sieltä "väärältä puolelta" jotain...jaa- jaa. Pienet lipsahdukset sallittakoon, kun muuten työskentely oli Aurinkoiselle ehkäpä sitä parasta antia sitten syntymäkodista lähdön jälkeen!!!

Illan treeni lopetettiin vielä yhteen pitkään ykkös-markkeeraukseen, eli sinne jo tuttuun nurkkaan pellon reunaan. Tehtävät eivät olleet aivan helppoja, sillä pelto on täynnä korkeaa kasvillisuutta, mutta kivasti suurin osa koirista selvitti kaikki illan tehtävät! Kiva ilta, vaikkei ilmassa ollutkaan kehumista!

Seuraneiti sai kesälukemista: "Guldkant på tillvaron- både för dig och för din hund" kirj. Gunilla Wedeen ja "Fågelhundsträning- på naturens villkor" kirj Bengt Rödseth. Eli kaksi uutta ruotsalaista kirjaa noutajien koulutuksesta. Taitaa tieto lisätä tuskaa, eli mitä enemmän näitä opuksia lukee, sitä enemmän huomaa omat virheensä ja taitamattomuuden koirien suhteen. Huokaus