Tänään seuraneidin KAIKKI matot ja patja joutui pesuun. Aamu on sairastanut pahemman luokan mahataudin ja oksentanut JA paskonut kaikille matoille ja jopa sänkyyn! Sen verran paniikki on Aurinkoisella ollut, että oli jopa hypännyt portin yli olohuoneen puolelle oksentamaan, sekä avannut välioven ja kellarin oven ja käynyt myös kellarissa ja tietsikkahuoneessa yrjöllä ja p*skalla. Voi reppanaa.

Näky mikä kohtasi seuraneidin iltapäivällä oli kaikkea muuta kuin Aurinkoinen. Aamu oli kipeä ja se seisoi vaan ja tärisi. Elsa oli levoton ja huolestunut kaverinsa voinnista. Oksennus ja p*ska -rumba on ollut klo 8-12 välillä, sillä seuraneiti ehti saada puhelimitse tiedotteen asiasta. Sen verran kipeä Aamu oli ollut, että oli piiloutunut pihalla peräkärryn alle, reppana.

Seuraneiti soitti heti kotiin päästyään eläinlääkäri-tädille ja pääsi naapurikaupunkiin kliniikalle. Aamu tutkittiin, sen maha ja suolisto ultrattiin ja Aurinkoiselle annettiin lääkitystä pahoinvointiin. Mitä ilmeisemmin Aamu oli vaan saanut erittäin äkäiseksi äityneen suolistotulehduksen, sillä muuta mainittavaa ei ultrassa näkynyt. Seuraneiti itse pelkäsi märkäkohtua, mutta onneksi siltä vältyttiin. Kliniikalta lähtiessä Aamu oli jo virkeämpi ja häntäkin jo heilui ja kotiin tultaessa Aurinkoisen ilme oli jo hieman aurinkoisempi.

Sunnuntain agikisat on siis tältä erää kisattu. Eihän toipilaan kanssa lähdetä kisoihin, toivottavasti sen myös tajuaa muut, sillä yksi vahva epäilys tartunnan aiheuttajaksi on keskiviikkoinen koiratapahtuma naapurikaupungissa, eli agikisat. Eli saa vaan toivoa, ettei kukaan ollut raahannut sairasta koiraa kentälle, edes turistiksi.

Nyt parannellaan "sairasta karhunpoikaa ja hellitään häntä" ja toivotaan ettei Elsa Ikinuori saa samaa tautia!