Kuka tuo koira itse asiassa on? Viisi vuotta ollaan asuttu saman katon alla ja tunnenko sitä vieläkään? Olenko koskaan päässyt yhtään perille Aurinkoisen sielunelämästä? Ollaanko me koskaan tunnettu mitään yhteistä?

Joidenkin eläinten kanssa tuo yhteys on vaan helpompi löytää kuin toisten kanssa. Johtuuko se sitten "henkilökemiasta" vai astrologisen kartan mukaan jostain asioista, mene ja tiedä...Mutta viime viikkoina seuraneiti on huomannut usein miettivänsä kysymystä "kuka Aamu on?"

Aamu on elänyt Elsan varjossa. Jollain tavalla. Sillä Elsa oli niin hallitseva persoona. Se ei jättänyt mitään kommentoimatta, se oli aina, joka hetki mukana. Kaikessa. Eikä se antanut muille tilaa. Kunhan itse pääsi ensin joka tilanteeseen. Hyvässä ja pahassa. Mutta ymmärsin Elsan sielunelämää, sillain kummallisella tavalla. Ja Elsa ymmärsi mua. Sillain kummallisella tavalla.

Kolme viikkoa on kulunut siitä, kun Elsa lähti matkalle. Sille viimeiselle. Paljon on asiat täällä muuttuneet. Tai itse asiassa onko sittenkään? Jotain vaan puuttuu. On niin kumman rauhallista. Kaikki on niin harmoonista. Kävelyillä voi kulkea ihan mitä reittiä tahansa, kohdata ihan mitä koiria tahansa. Aamu on koira, jonka kanssa elämä on vaan niin helppoa ja yksinkertaista. Silti jotain puuttuu. On puuttunut jo kolme viikkoa. 

Kuka tuo siis on, tuo musta ja iso? Jotain kummallista tapahtuu nytkin...Aamu on tullut tuohon viereen makoilemaan. Sitä se ei koskaan ennen ole tehnyt....

 

Kaikkien kadotettujen myssyjen sankari. Aamu Grandi. Siis kuka?