Eilen aamulla seuraneiti siisti molemmat koiransa, kampasi, trimmasi karvoja sieltä sun täältä. Jälleen kerran puoli-mörrimöykyistä kuoriutui ihan flatin näköisiä otuksia...Elsa nyt on aina ollut sitä, siis mörrimöykky ihan kokonaan ja Aamu Aurinkoinen on kuin sadusta "ruma ankanpoikanen"...pikkuhiljaa, vuosien odottelun jälkeen on tuo otus saamassa kauniin pitkän karvan...tosin nämä edelliset täytyy ensin kuoriutua pois ja vasta kun seuraava turkki on täydessä pituudessaan, voi sanoa Aurinkoisenkin olevan valmiiksi kehittynyt koira.

Niin, eilisen siistimisen tarkoituksena oli mahdollinen osallistuminen eilen illalla pidettyyn match showhun...van toisin kävi. Sillä siunaamalla hetkellä, kun seuraneiti aukaisi terassin oven ja huikkasi maalarille, että ruoka on valmista, kariutui näyttelyretki myös lättyjen osalta. Valkoiseksi maalattu ovenkarmi ja kaksi uteliasta mustaa - TADAA - tuloksena kaksi raidoitettua flattia(ja vähän maalia seuraneidissäkin)....! Noh, ei nyt ihan seeproja, mutta molempiin koiriin tuli valkoista maalia...joten se niistää kauneuskisoista. Eipä silti, ei seuraneiti sinne alunperinkään ajatellut lähtevänsä,  joten hyvä että lätyt leikkivät seepraa, niin ei tarvinnut osallistua...

Mutta Aamu ja seuraneiti lähti kuitenkin kauneustapahtumaan seurustelemaan. Sitähän tuo Aamu osaa parhaiten. Nähtiin paljon tuttuja ihmisiä ja tuttuja koiria. Paljon mukavia lapsia, jotka halusivat rapsutella Aamua ja Aamuhan vaan nauttii sellaisesta.

Ja jälleen kerran tapahtui jotain, mitä seuraneiti jäi jälkeen päin miettimään...Eräs nainen lähestyi meitä ja kysyi, voiko Aamua rapsutella. Naisen seurassa oli toinen nainen, joka oli ilmeisesti halunnut Aamun tutustua tarkemmin. Nainen, joka ensin meitä lähestyi, kertoi heidän olevansa paikallisesta kehitysvammaisten asuntolasta ja että heillä on terapiakoira-toimintaa heidän asuntolassaan. Kerran oli musta lapukka käynyt vierailullaan ja asuntolan asukit olivat olleet aivan otettuja vierailusta...Siinäkö Aurinkoiselle ura?? Aamu istui ja nautti, kun täysin vieras nainen, asuntolan asukki istui sen edessä kyykyssä ja halaili ja rapsutteli....Ja itseasiassa, aivan seuraneidin kotikulmilla, parin kadunkulman päästä löytyy KEVA-koti....Oliskohan siellä tarvetta tälläiselle iiiiiiisolle mustalle rapsutettavalle??

(Ja Elsan sisäinen kello muuten toimii...juoksu alkoi taas tasan 6kk ja 1 viikko edellisestä juoksusta) Aamulla vaan ei ala, onneks!!