Elsan elämä ei ole helppoa. Ei se koskaan ole ollut helppoa. Omistajana tumpelo ja lauma on muutenkin aika sekava. Seuraneiti on uuden ongelman edessä. Tai no, vanha ongelma,. mutta koiralle on tullut muutama vuosi lisää ikää. Ongelma on siis se, että Elsa on ikiliikkuja. Jaksaisi vaikka kuinka kauan ja kuinka paljon. Aina. Mutta kun kroppa EI kestä. Seuraneiti ei itseasiassa muista sellaista hetkeä, että Elsa olisi ollut totaalisen väsynyt, siis koskaan, ei edes nuorempana.

Aamu taas on aina väsynyt. Tai laiska. Tai osaa poimia oleelisen epäoleelisesta. Mitä turhia nousta ylös tai käydä iltapissillä, kun joku muu voi tehdä sen sun puolesta? Siinä aika lailla Aamun elämänfilosofia.

Mutta itse ongelmaan. Elsa siis haluaa liikkua. Energiaa on kuin pienessä kylässä ja ikävä kyllä energia purkautuu usein ikävällä tavalla. Esim. ulkoilu on vaikeaa, kun narussa kulkee n 30 kg painava, räjähdysaltis, kissanpaskan voimalla kulkeva turboflatti.

Koska Elsa näyttää vanhenemisen merkkejä??? Osaiskohan joku vastata? Fyysisesti Elsa on hyvin virkeä, jos ei siis huomioida tällä hetkellä oireilevaa takatassua. Onneksi tassu ei pahemmin vaivaa, vaikka toisaalta; koska Elsa on välittänyt siitä, että jokin paikka on kipeä??

Paljon on kuullut puhuttavan flatin korkeasta kipukynnyksestä. Seuraneiti omistaa nyt yhden sellaisen, jolla ihan aikuisten oikeasti ON korkea kipukynnys. Eikä se ole helppoa. Paljon on Elsa elämänsä aikana tehnyt sellaista, joista harva koira vain haaveilee. Kiipeillyt aitojen yli, seissyt naapurin leikkimökin katolla, aukaissut lukittuja ovia ja kaappeja. Tunkenut itsensä autossa ihmeellisen pienistä raoista ulos, tippunut kaahatessaan eri agilityesteiltä välittämättä siitä jne jne. Koska Elsa toimii ensin ja ajattelee vasta n 20 minuutin kuluttua tapahtuneesta, voi vaan kuvitella, kuinka paljon asioita on päässyt tapahtumaan ja kuinka vähän tässä taloudessa itse asiassa ajatellaan.

Luojan kiitos Aamu sentään ajattelee. Mutta Aamun ajatus taasen saattaa jumittua TAI sitten Aamu ajattelee ihan vääriä asioita, väärään aikaan. Kuten esim. nyt. Kesken unien Aamu antaa varoitusulvonnan eteisestä....vaikka mitään ei tapahdu. Tai sitten tapahtuu...Aamun pääkopassa...JEEEE!