Aamu Aurinkoinen linkuttaa. Tai siis linkutti hetki sitten ulkona. Seuraneidin haukansilmät havaitsi kinkkaamisen. Jahas. Nyt se siis alkaa. Kun Muorin kintut on ontumatta, niin täytyyhän tuon nuoremmaisen sitten alkaa osoittamaan oireita, jostain.

Aamu, meidän Rinsessa Ryysynen on suuresta ulkokuorestaan huolimatta aika "maito", eli herkkis. Tässä yhtenä pakkasiltana Aurinkoinen oli saanut tarpeekseen kylmästä iltalenkin aikana ja alkoi erittäin surkeana ontumaan. Kylmän takia. Mutta kun seuraneiti lämmitti käpälää hetken, niin matka saattoi jatkua. Ja Aamu hoiti seuraneidin kättä sillä aikaa, kun seuraneiti lämmitti tassua käsillään. Tuloksena hyvinvoiva Aamu ja seuraneiti, jonka käsi kylmettyi aika pahasti...

Mutta nyt siis haukankatse havaitsi ontumista. Onko se eilisen reenin jälkimaininkeja, vai jotain muuta? Lattialta löytyi verilänttejä pari kipaletta. Vaihtoehtoja läntteihin on kolme; joltakin on tullut taas verta nenästä, Elsalla on alkanut juoksu, tai jollakin on haava tassussa. Veriläntin muodon perusteella voi vaihtoehdot yksi ja kaksi sulkea pois, joten jäljelle jää vaihtoehto 3; jollakin on tassussa haava. Ja kuka ontuikaan?

Seuraneiti teki pikatsekkauksen Aurinkoisen polkuanturoihin ja mitä ilmeisemmin "vika" löytyi. Aurinkoisen etutassussa, vasemmassa, on sentin pituinen viilto siinä isoimmassa polkuanturassa. Mihin lie tassu osunut, mutta olisikohan siinä kinkkamisen syy??