Hernettä pompotellaan yhä. Ja jos nyt joku ihmettelee, miksi seuraneiti höpisee hernekeitosta ja herneen pomppimisesta on syy tämä: Flatin, eli sileäkarvaisen noutajan aivoissa on tyhjiö, yleensä. Siellä sanotaan pomppivan yksi herne, siis silloin kun flatti ajattelee. Ja jos flatin pääkoppaa alkaa sekoittelemaan kovin, voi syntyä hernekeittoa...Eli ts. Aurinkoiselle opetetaan temppua: mene filtille ja vedä filtti päällesi ja käy nukkumaan.

Tähän asti ollaan siis edistytty kahdessa päivässä siten, että Aamu löytää filtin ja lyö sille maate, tarttuu hampaillaan filtin reunaan. Ja tästä edistyttiin tänään hieman: Nyt tehtiin muutama onnistunut toisto, kun Aurinkoinen makaa filtillä ja pitää filttiä hampaillaan JA kellahtaa kyljelleen. Tähän asti ollaan menty signaalien avulla; käsimerkeillä ja lyhyellä kehoituksella "joo". Tuo "joo"+käsimerkki tarkoittaa yleensä Aurinkoiselle käskyä nostaa jotain lattialta, eli siksi se oli helppo yhdistää filtin reunuksen tarttumiseen. Mutta pähkinä tuleekin sitten siitä, kun yritän saada käskyllä "väsyttääkö?" Aamun menemään filtille ja vetämään peiton korviinsa Hymy

Mutta vielä tuosta kyljelleen kellahtamisesta. Kun oikein osaa ajoittaa ja tuntee koiransa, osaa melkein odottaa asioiden tapahtuvan oikeassa järjestyksessä. Ja totta, Aamu tarjosi ITSE sitä, että filtti oli hampaissa ja koiruus kellahti kyljelleen. NAKS, kyllä kannatti. Mutta hernerokka alkoi porisemaan, eli tässä vaiheessa Aamun aivoihin ei enää mahtunut lisää. Oli aika pitää tauko. Jos koira yleensä käy säästöliekillä ja innostuu naksuttelusta 100%, niin arvata saattaa, että polla täyttyy aika nopeaan. Mutta tästä jatketaan.

Hassuinta oli Aurinkoisen reaktio, kun seuraneiti tarttui filttiin, jota ollaan leikissä käytetty. Aurinkoinen löi heti maate ja vieläpä samaan paikkaan, missä filtti oli kahtena päivänä ollut lattialla (ilman että filttiä oli lattialle laitettu). Ja tämän seuraneiti arvasi ja olikin suunnitellut filtille uuden paikan, eli keittiön lattian. Ehkä juuri se, että filtin paikka muuttui, rasitti hernekoppaa sen verran, ettei toistoja voinut tehdä liikaa.

Näin siis oppii Aurinkoinen, 4 vee. Ehkä joskus tulevaisuudessa tästä leikistä saataisiin kuvatodisteita??Nauru