Kahden päivän kaatosateen jälkeen päästin vihdoinkin mökkisaareen. En muista koska oltaisiin viimeksi vietetty kesälauantaita vapaaehtoisesti kotona kaupungissa.

Niin, aamupäivällä lähdettiin saareen ja Tuulilla oli sellaiset energiavarat käytettävissä, että tuntui siltä, että koira voisi räjähtää minä hetkenä hyvänsä. *POKS* Jo venesatamassa se sai sellaisen pitkäkestoisen hullunkuuri-hepulin, eli ympäri, ympäri, ympäri piti juosta ja välillä virnistää Aamulle. Aamu katsoi parhaakseen seistä ihan paikallaan ja antaa kakaran juosta. Fiksu valinta.

Heti kun päästiin rantaan saaressa, alkoi samanlainen kaahailu ja nyt Aamukin liittyi joukkoon. Onneks on pihaa ja lääniä missä juosta...eihän niille voinut kuin nauraa. Välillä Tuuli pinkoi edellä, välillä Aamu. En muista, koska Aamu olis viimeks revitellyt vastaavasti. Se meni edellä ns. hippulat vinkuen

Ja kun pahimmat höyryt oli päästetty pois, lähdettiin marjakipon kanssa metsään. Tarkoituksena kuitenkin tarkistaa sienimaastot, eikä vadelmapensaita.

Ja totta, ensin löytyi herkkutatteja, madottomia sellaisia! Ja sitten siirryttiin paikkaan, jossa tiedän kanttarelleja kasvavan. Aikani pyllisteltyäni löysin yhden vaivaisen kanttarellin. Tuuli tietenkin oli tikkana tutkimassa, mitä olin löytänyt ja näytin sientä Tuulille. AHA, että tollanen, juu.

Sitten siirryttiin n. 10 metriä polulla eteenpäin ja taas meikäläinen pyllistelemään ja katsomaan heinikkoon. Tuuli siinä vieressä, n. metrin päässä meikäläisestä. Sitten tuo helmi haisteli maata ja katsoi nopeasti meikäläistä ja sitten uudestaan maata. Tajusin HETI, mitä Tuulilla oli asiaa ja siirryin siihen kohtaan, mistä Tuuli oli haistellut. Ja aivan oikein, siellä heinien alla, piilossa oli KANTTARELLEJA! Voi vain kuvitella, kuinka Tuulia kehuin!

Kaikista hienointa tuossa hetkessä oli se mun ja koiran yhteistyö. Tuuli puhui mulle ja mä ymmärsin sitä. Jotenkin hienoa...

Ja samaan aikaan Aamu mennä puhalsi missä lie, tai noh, ei se kaukana ollut, muttei todellakaan etsimässä sieniä mun kanssa  On ne vaan niin erilaisia.