Aurinkoisen illan agitreenit. Vaikka kisattiin lauantaina, päätti seuraneiti lähteä kentälle. Keväiset, sopivan viileät illat on harvassa ja vielä kun hyttys- ja mäkärälaumat nukkuu talviunta, on hyvä käydä revittämässä koulutuskentällä.

Tämän illan treeni sai vaikutteita eilisistä 3-luokan kisoista, sillä koulutusohjaaja kisasi itse kisoissa kolmen villakoiransa kanssa ja oli laittanut muistiin Väyrysen kimurantin E-radan...Koska seuraneiti itse istui kansliassa koko päivän raapustamassa nollia kilpailukirjoihin, jäi rata muistiin huterasti, mutta kylläpä tuo tänään muistui mieleen. Eilen näki selvästi, että kulmat suosi minikoiria ja vaikeinta saada 0-tulos oli maxikoiralla; kuinkas muuten. Ja hyvinhän tuo ratapätkä sujui tänään Aurinkoiselta. Vauhtia riitti ihan sopivasti, mutta ihan selvästi seuraneidin tulee liikkua, liikkua, liikkua tasaisella vauhdilla. Näppärästi ainakin harkoissa Aurinkoinen on oppinut lukemaan pieniä merkkejä suunnan muutoksesta, mutta kun kisa-adrenaliini täyttää Aamun päänupin, on herkkyys mennyttä.

Aamu viihtyi taas tänään kentällä. Se seurustelisi mielellään kaikkien kanssa ja mitä pienempi koira, sen parempi. Hellyyttävintä oli nähdä kisapäivänä, eli lauantaina, kuinka Aurinkoinen löysi yleisön joukosta pienen pienen kääpiöpinserin pennun ja kuinka ne leikki mukavalla tavalla. Pikkuruinen pinserinpentu käpertyi Aamun pään viereen, Aamun maatessa maassa ihan reporankana; pikkureppana oli aivan innoissaan uudesta ISOSTA ystävästään, mutta niin oli myös Aurinkoinen haltioissaan pikkurääpäleestä. Tuo kyseinen pikkuinen oli kyllä rohkea tapaus, mutta omistaja kertoi sen jakavan talouden kolmen ison sakemannin kanssa, joten siitä johtuen sillä oli ISO ego ja itsevarmuutta vaikka muille jakaa.

Tänään kentällä Aamu yritti toimia terapeuttina kahdelle "minikokoiselle" villakoiralle. Kaverukset räksyttivät ja toinen niistä teki valehyökkäyksiä Aamua kohden, vaikka Aamu makasi maassa kyljellään ja yritti kaikin keinon kertoa molemmille villis-neideille, ettei todellankaan ole niin vaarallinen, miltä näyttää...Seuraneidin on kyllä todettava, että Aamussa asuu iso annos kärsivällisyyttä, sillä moni koira olisi jo menettänyt hermonsa, kun toinen villiksistä kokeili jatkuvasti rajoja. Kiltti tyttö, meidän Aurinkoinen.

Tämän illan harjoitusradat. Osa ratapohjaa on siis eilisistä 3-luokan kisoista, tarkemmin E-kisasta. Tuomarina Minna Väyrynen.

1572123.jpg

1572029.jpg