Viime päivät ollaan seurattu kovin sää- ja kelitiedotuksia. Ja voi sitä iloa, kun eilen aamulla todettiin, että säät suosii sen verran, että päätettiin lähteä MÖKKISAAREEN YÖKSI!

"Tuhat ja yksi" asiaa piti muistaa pakata mukaan ja saaristoa kohti lähdettiin jo heti aamu yhdeksältä. Autoon pakattiin potkukelkat ja pari kassia. Niin, ja tietysti koirat wink 

Eilinen päivä sujuikin sitten pelkästään oleskelun merkeissä. Lämmitettiin kämppää, käytiin potkuttelemassa jäällä, saunottiin ja grillattiin. Kaikki olisikin ollut hyvin, jollei mökin lämmittäminen olisi saanut aikaan sen, että lumet tuli mökin katolta.

Ja sitä ei nimittäin Aamu siedä. Se sai, kuten itse tilannetta kuvailen, paniikkikohtauksen klo 21 illalla, kun lunta oli muutaman kerran valunut mökin katolta. Aamu tärisi, läähätti ja oli levoton. Pyrki kaikin voimin ulos mökistä pimeään. Irti sitä ei voinut pitää, vaan kytkin sen hihnaan ja mentiin koko porukan voimin ulos pimeään. Minä ja koirat seistiin terassilla pimeässä (taskulampun valossa) ja KePo kiipesi tikkaille ja alkoi pudottamaan lisää lunta katolta. Aamu siis sai olla vieressä ja NÄKI, mistä ääni johtui. Noin tunti siinä meni ja siirryttiin mökkiin takaisin. Aamu rauhottui, mutta pelkäsin tulevaa yötä...pahimmassa tapauksessa Aamun kauhea jännittäminen ehkä laukaisisi kouristuskohtauksen?

Aamulla herättiin aurinkoiseen aamuun. Hyvin nukuttu yö takana ja aamupalan jälkeen lähdettiin pitkälle potkuttelulenkille, kun hanki vielä kantoi. Mutta kun tultiin takaisin mökille, alkoi helvetti, suoraan sanottuna, sillä lunta alkoi valumaan katolta.

Ensin Aamu oli mökissä, erittiäin hysteerisenä. Yritettiin olla "niinkuin mitään ei olis tapahtunu", vaan eipä tuo paljoa auttanut. Aamu yritti hysteerisenä ulos mökistä ja pelkäsin sen menevän lasioven läpi, joten lähdettiin ulos. Aamu hihnassa. Jäälle se halusi, pois mökiltä, mutta sain sen tulemaan terassille hetkeksi, kytkettynä tosin ja koko ajan täristen.

Hetken kuluttua siirryttiin sisälle mökkiin ruoanlaittoon ja Aamu näytti rauhoittuvan...kunnes taas rämähti. Se oli "viimeinen pisara" sille, sen verran alkoi koira paineistumaan. Joten puin ulkovaatteet taas päälle ja lähdin Aamun kanssa jäälle. Potkukelkan otin mukaan, jonka parkeerasin jonkin matkan päähän ja jäin ottamaan aurinkoa, Aamu hihnassa. Tuuli tietysti mukana, mutta sillä oli vaan pallobisnekset meneillään, se ei tajunnut tuon taivaallista Aamun skitsoilusta. Mulla vaan meinas palaa päreet angry 

Tehtiin vahdinvaihto ja kävin mökillä syömässä, eli KePo tuli Aamun seuralaiseksi jäälle ottamaan aurinkoa. Kyllä se sinne rauhottui ja tuli jopa perässä mökille, kun päätettiin rantautua, mutta kun hihna irrotettiin, suuntasi Aamu takaisin jäälle. Seurasin sitä sivusilmällä ja kun totesin sen jäävän tietyn matkan päähän, annoin sen olla rauhassa. Se ilmeisesti totesi tuon välimatkan "turvaväliksi".

Sanomattakin on selvää, ettei koira voi hyvin tuollaisessa tilanteessa. Eikä emäntä. Mutta minkäs teet?

Mutta sitten jotain iiiiiihan muuta.

"Houston, we have a problem" Eli tilanne oli päällä hieman toisaallakin:

Eli Tuuli oli tiputtanut pallonsa terassin alle ja päästin Tuulin mökin alle, jos se vaikka itse pääsisi käsiksi palloon, kun kummankaan meistä kädet eivät yltäneet "auttaviksi käsiksi"
 
Tilanne selvisi, ja Tuuli sai pallonsa. Siirryin kameran kanssa takaisin terassin puolelle eli aurinkoon, mutta Tuulia ei jostain syystä kuuulunut takaisin. Olin aikeissa mennä katsomaan, mihin Tuivertaja oli jäänyt, kun silmiini osui mökin nurkalla seuraava muodostelma lumessa:
 
Eli lumi oli lakoontunut ritilöiden vierestä. AHAA...tässä on nyt pallo haudattuna...


Ja totta...ritilöiden välistä tupsahti esiin tassu, joka havitteli lumen seasta palloa...Tuuli siis oli jäänyt MÖKIN alle ja tuikannut pallon ulkopuolelle, ritiläkolosta....


"Jos oikein kurotan, niin onnistunko?"


"Haa, sainpas"


"Äh, jos tästä vähän ylempää ylettyis"


"I kill ya"


"Huti!"


Niin lähellä, mutta silti niiiiin kaukana


Ja muutaman kraapaisun jälkeen pallo jumittui tuohon...


Mutta Tuuli EI anna periksi! Hassu koira. Autoin Tuulia saamaan arteensa ja se tuli onnellisena pallon kanssa mökin alta pois. Ei noissa leikeissä paljoa ole järkeä, mutta koiralla ainakin on kivaa
 
JA samaan aikaan toisaalla, eli meikäläisen selän takana aukeni tämä näkymä, kun käännyin katsomaan jään suuntaan:
 

Eli tuo musta piste on Aamu, joka istuu keskellä jäätä, eikä suostu tulemaan muun lauman kanssa mökille. Ja turvana sillä näkyy olevan mun hanska vieressä. Reppana.