Lätty"kerhon" vieraskirjassa oli tänään in memoriam. Seuraneidille täysin tuntematon lätty oli tullut tiensä päähän. Osanotto sen koiran ihmisille.

Se, mikä seuraneidin pysäytti kyseisessä viestissä, oli menehtyneen koiran ikä. Ja syntymävuosi. Ja syntymäpäivä. Menehtynyt koira oli syntynyt vuonna 1999 ja olisi täyttänyt ensi viikolla kymmenen vuotta, eli täydet kymmenen Aurinkoisen syntymäpäivänä, eli 14.1. Ja tuo vuosi 1999; se taasen on Elsa-Muorin syntymävuosi. Eli jos luoja suo, niin Elsakin täyttää helmikuussa pyöreät 10 vuotta. 

10 vuotta. Se on flatille kunnioitettava ikä. Yksi lätty on seuraneidillä elänyt 13-vuotiaaksi. Se oli se ensimmäinen. Wilma. Joka muutti meille ihan vahingossa. Seuraneidin varjo. Kun Wilma jouduttiin lopettamaan, katosi seuraneidiltä varjo, siis ainakin kuvainnollisesti. Wilma oli koira isolla K:lla. Se saapui meille 5½-vuotiaana, kipeänä, karvattomana ja surkeana. Ja puhkesi kukkaan. Läpäisi taipparit tasan 3 kk siitä päivästä, kun se meille muutti. Valioitui seuraavana kesänä. Sairasti kohtutulehduksen ja spondyloosin. Toimi seuralaisena ja ystävänä 8 vuotta, kunnes joutui antamaan periksi pääsiäisenä 2002. Meidän Wilma. Koiramaailman "Grand Old".

Aina se pysäyttää. Kun yksi lätty siirtyy tähdeksi taivaalle. Vaikkei kyseistä koiraa tuntisikaan.