Eilen taisi olla Aamu Agilityhörhön viimeinen arki-iltana juostu agilitytreeni. Tavallinen ryhmä oli kutistunut olemattomiin, eikä ryhmän vetäjäkäkään päässyt paikalle, joten seuraneiti änkesi kolmosluokkalaisten reeneihin Aurinkoisen kanssa. Ja kyllä, Aurinkoinen kisaa jo kolmosissa, mutta on taidoiltaan vielä vahva kakkosluokkalainen, joten seuraneidin mielestä on oltava realisti ja pysyttävä niissä normeissa ja rajoissa, joita koiralla on, eli kakkosluokan treeniryhmässä. Itse asiassa seuraneidin mielestä on hyvä, kun joku vetää reenejä, sillä sitä onnea ei kolmosluokkalaisilla koirakoilla meidän seurassa ole, vaan kolmosissa kisaavat koirakot harjoittelevat keskenään, ilman reenaria. Eikä se aina ole hyvä asia. Joskus ei "uskalleta" puuttua toisten virheisiin, ettei vaan "loukata" kanssareenaria, vaikka joku tekisi kuinka perseelleen koiransa kanssa. Siksi seuraneiti toivookin, että joku aina joskus sanoisi ja kommentoisi, auttaisi. Sillä vaikka on lajin parissa pyörinyt viimeiset yli kymmenen vuotta, on oman koiran kanssa välillä pallo ns. hukassa. Ja selityksiä löytyy aina virheeseen kuin virheeseen. Niih. Ugh. Seuraneiti on puhunut.

Mitäs tuo Aamu Aurinkoinen sitten touhusi eilen siellä pomppuharkoissa? Hmm. Uusi kaaosteoria lähtötilanteessa luo lisää kaaosta. Sen verran paljon, että Aamu alkoi tekemään ihan tyhmiä virheitä. Joten nyt sitä itse aiheutettua kaaosta on vaan säädettävä, vähän. Hyvä asia kaaosteorian suhteen oli Aamun todellinen virittyminen, huh, ei meinaan Aamun tuntevat usko, jolleivat itse näe, mikä raketti spagetti Aurinkoisesta kuoriutuu välillä agilityradalla. Kunhan vaan seuraneiti on kaaoksessa ajan tasalla!

Eilen oli eilen, tänään on tänään ja HUOMENNA alkaa agilityn MM-kisat Helsingissä! Iltapäivällä lähtee linja-autollinen paikallisia agilityintoilijoita kohti viikonlopun mekkaa! Vihdoinkin! Tuoreessa muistissa on ne viime kertaiset MM-kisat Helsingissä ja tunnelma kisahallissa. Paljon on agility muuttunut muutamassa vuodessa; ohjaajat ja koirat parantuneet, joten kisat ovat varmasti näkemisen arvoiset. Helsinki, he we come!

Aurinkoinen ja Eläkeläinen jäävät kotiin pitämään Villa Kumbergia pystyssä. Kykenevät siihen tehtävään vallan mainiosti. Tai ehkä koirulit lähtevät mörön syöteiksi mökkisaareen...saas nährä mitä veneenkuljettaja laumalle keksii tekemistä...