Eilen käytiin ekstraamassa tämän viikon agilityharkat. Koska viimeaikoina on ilmassa leijunnut paljon sijaistoimintoja ja muita hulluja päähänpistoja, siis Aurinkoisella, päätti seuraneiti yhdessä treenikaverinsa L8n ja hänen Maya flattinsa kanssa käydä tekemässä jotain positiivista kentällä. Mukana treeneissä oli myös ikäneito Elsa (tosin vaan autossa kiljumassa) ja L8n Tyra borderi, sekin todellakin kiljumassa!

Matkalla kentälle, viimeisessä mutkassa ennen kenttää, seuraneiti joutui pysäyttämään autonsa, sillä lokkiemo oli parkkeerannut vasta kuoriutuneet poikasensa KESKELLE tietä. Ei muuta kuin ulos autosta ja poikasia paimentamaan. Tokkopa nuo kaksi reppanaa kauaa elää, sillä kissoja elelee tuolla alueella aika lailla. Mutta se niistä poikasista.

Mutta itse treeneistä. Muutamaa asiaa ajateltiin harjoitella ja suunniteltiin kaikessa rauhassa, miten saada koirat ymmärtämään mitä tarkoitetaan. Asia, jota kumpikaan lätty ei oikein tajua (eli meidän ohjausta) on tilanne, kun este tulee kiertää takakautta. Ei muuta kuin klickeri esille ja koira estettä kohden. Mayalle alkoi asia hahmottumaan ja Aamukin yritti kovin, mutta kovasti este vaan vetää etupuolelta!

Toinen asia, jota hiottiin oli yhdistelmä putki-A-este. Ja se, että koiran tulee olla kuuliainen ja ottaa ohjausta, eli ottaa vain se este, jota ohjaaja näytti. Molemmat flatit ymmärsivät mitä treenattiin, Aamu jopa niin hyvin, että sitä oli turha "kiusata" sillä se ei aikonutkaan valita väärää estettä. Olisipa niin myös kisoissa!

Lopuksi Tyra pääsi vihdoinkin kokeilemaan esteitä. Tyra on vuoden ikäinen borderi-likka, jonka ääniala on melkein pelkästään korkeaa c-säveltä. Välillä se kiljahteli aivan kuin sitä olisi pahoinpidelty,  mutta innoissan tuo reppana vaan oli. Ja meitä kaksijalkaisia vain nauratti Tyran kiljahdukset... Ennen kun kaikki esteet vietiin pois, seuraneiti kävi hakemassa toisen kiljukaulan autosta ja päästi muorin kepeille. Hui, mikä vauhti ja into Elsalla oli. Se oli NOPEA! Seuraneidille tuli itse asiassa hieman haikea ja surullinen olo Elsaa katsellessa, sillä voi, kun koira tykkäisi harrastaa ja tehdä asioita, mutta kun nuo tassut EI KESTÄ!!

Kiitos vielä L8, Maya ja Tyra kivasta iltapäivästä!