Eilinen ilta tuli kokonaisuudessaa vietettyä koulutuskentällä. Tai no, seuraneiti siis kulutti siellä aikaa n kolme ja puoli tuntia, mutta Aamu Aurinkoinen vain n. puolet tuosta ajasta. Käytännön järjestelyjen vuoksi Aurinkoisen treeniryhmä vaihtoi treenipäivää; näin ollen ryhmässä olevat flatit (Aamu, Maya ja Poppy) voivat osallistua maanantaisin nome-treeneihin. Mukavaa ja joustavaa jengiä meidän agilityjaostossa, koska suostuivat järjestelyihin. Seuraneidin osalta tilanne vain huononi. Ensin seuraneiti vetää omalle 1-ryhmälleen treenit alkuillasta ja sen jälkeen pitäisi vielä jaksaa keskittyä omaan koiraansa, eli Aurinkoiseen.

Eilen siis treenattiin yli 3 tuntia sateessa. Aamun oma treeniryhmä kutistui vain kolmeen koirakkoon, joten päätettiin lyöttäytyä samaan jengiin kolmosluokkalaisten kanssa. Illan aihe ja rata oli, kuinkas muuten kuin SM-kisa painotteinen. Skaboihin osallistuneet ohjaajat kävivät vielä mielessään läpi viime viikonloppua ja kisoissa onnistumisia ja tietenkin niitä epäonnistumisia...vaikka niistähän ei pitänyt puhua, pelkästään onnistumisista! Rata oli eilen mielenkiintoinen; illan teema oli hypyttää koira täysin järjenvastaisista kulmista, eli ts. juuri sieltä suunnasta, mikä on koiralle epäloogisin. Tämä siksi, että mitä ilmeisemmin tuo kyseinen asia on tuomareiden "trendi" tällä kaudella, varsinkin 2- ja 3-luokissa. Koiran siis tulee löytää este "kiertämällä", joten eiliseen ratapätkään kuului paljon kohtia, jossa sai hokea "kierrä, kierrä", sekä esteillä, että putkella. Lisäksi tehtiin vaikea loppusuora; kepeiltä kahden esteen välistä renkaalle. Koira ei siis saanut hakeutua esteelle, vaan tähdätä esteiden välistä, renkaalle.

Aurinkoinen ei ensin halunnut liikkua. Mitä ilmeisemmin liukas ruohokenttä saa neidin epävarmaksi. Useamman ratapätkän jälkeen Aamu kuitenkin kaahaili jo normaaliin tapaan ja jos rehellisiä ollaan, lihapullarasia sai Aamun tekemään töitä. Lihapullat kun oli parkkeerattu loppusuoran päähän, puomin keskiosalle) ja pelkästään se, että Aamu tiesi purkin olemassaolon, lisäsi kierroksia Aurinkoisella. Keskittyminen tietty herpaantui, sillä Aurinkoisen ajatus oli vaan tehdä "vähän sinnepäin" ja juosta maaliin. Juuri tuosta syystä ei lihapullakuppi ole ollut esillä viime aikoina, mutta eilen tuo houkutusten houkutus siis oli esillä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Aurinkoisen ilta oli hiukan hapuilevaa, mutta yritystä löytyi. Hienot kontaktit ja vain muutama moka. Kivaa on huomata, että Aamu yrittää ja keksii omia ratkaisuja, eli se todellakin tekee rataa ja tsemppaa. Tätä en olisi uskonut kaksi vuotta sitten, kun esittelin Aurinkoiselle ensimmäistä kertaa seuramme esteitä!!

Mitäs muuta? Juu Elsa, Else-Maj Muori on aloittanut juoksunsa. Tyylilleen uskollisena, näin juhannuksen kunniaksi. Aamu sitten lyöttäytyy yhtä hölmöksi n. viikon kulutta ja näin taas meidän likat "leikkii junaa" ja rakastavat toisiansa yli kaiken. Seuraneiti on korjannut viime tammi-helmikuussa tuhotut juoksuhousut, joten Aamu voi taas ryhtyä kuminauha-friikiksi. Itse kankaaseen se ei koske, mutta pilkkoo jostain syystä kuminauhat aivan silpuksi. Joten taas mennään, eikä meinata!

Tässä vielä eiliset radat: Vaikeimmat kohdat alussa esteet 4-5 sekä B-radalla estet 14-15!

1659313.jpg

1659314.jpg