oli kello viime yönä, kun heräsin Tuulin kimeään "päästä mut sisälle"-haukahdukseen. Siis mitä? Ensimmänen ajatus oli, että Tuuli on jäänyt vahingossa ulos  Sillä tuolla äänellä Tuuli yleensä ilmoittaa haluavansa sisälle..

Pimeässä lähdin sitten etsimään nuorisoa ja löytyihän tuo, keittiöstä, tiskipöydän edestä istumasta. Ruokakuppien päältä oli unohtunut muovinen pöytätabletti (joka suojaa) ja siitä syystä ilmoille oli varmaan levinnyt Tuulin mielestä ruoan haju, joka herätti sen. Ja asiaan kuuluu vielä se, että Tuuli on nyt muutamana päivänä taas saanut ruokaa vain ja ainoastaan kaksi kertaa, joten ymmärtäähän sen, jos hotellin väki pitää herättää keskellä yötä hiukopalaa antamaan.

Saiko Tuuli ruokaa yöllä? Ei. Ei meillä kukaan muukaan yösyöpöttele, joten miksi mustat? En edes valoja sytyttänyt keittiössä, vaan nauroin koko episodille ja pyysin Tuulia uudestaan nukkumaan. Ja tulihan tuo mukaan unia jatkamaan..Mitähän ens yönä keksittäis...?

Kennelpoika teki seuraneidille mittatikun. Eikä minkä tahansa mittatikun, vaan sellaisen, jolla voi koiran säkäkorkeuden tarkistaa. Nyt on tullut tuotakin asiaa sitten harjoiteltua pikkukoiran kanssa ja korkeutta on mitattu 58 cm. Senttejä saattaa tulla 1-1½ vielä lisää, joten narttujen ylärajoilla taas mennään. Aamunkin mittasin ja vaikka kuinka yritin, sain korkeudeksi vähintään 61 cm, ihan niin kuin Aamun kasvattaja aikoinaan Aamun mitatessan mainitsi. Tuolloin Aamu oli 60 cm korkea, mutta tuomari-kasvattajan mielipide oli, että mittaajasta riippuen tulos on +- 1 cm. Kovin suuria nuo mittauksien erot kuitenkin tuppaa olemaan tuomareiden mittaamina, sillä heittoa voi olla pahimmassa tapauksessa useita senttejä, jopa 5 cm! Kyseinalaisitankin koko mittaamisen näyttelyolosuhteissa, sillä harva tuomari asian osaa ihan oikein (oma mielipiteeni) ja harva koira osaa seistä siten, että mittaustulos olis edes oikeaan suuntaan. No, kaikkea joutuu sietämään, myös lisäsenttejä...

Aamun hovihieroja kävi taas möyhimässä ja löysi todennäköisesti syyn, miksi Aamu on kipuillut...oikean sisätakareiden yksi jänne on/oli yhtä pingoittunut kuin viulun jousi...todennäköisesti Aamu on liukastunut....jäällä  Joten emme enää KOSKAAN lenkkeile liukkaalla jäällä!!!