Seuraneidillä kävi pitkästä aikaa sukulaisvieras. "Äiti-ihminen", joka on joskus istua kököttänyt koiranvahtinakin. Koirat pitävät kyseisestä ihmisestä kovin, vaikkei tämä kyseinen sukulaisnainen sen kummemmin koirista perusta. Tykkää mustista otuksista, muttei välttämättä ymmärrä seuraneidin tyyliä elää koiriensa kanssa ja ehdoilla. No joo.

Istuttiin sitten kahvipöydässä vaihtamassa kuulumisia ja vaihdettiin ajatuksia menneistä ajoista (eilen tuli kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun seuraneidin isäihminen poistui tuonpuoleiseen). Koirat seurasivat keskustelua, kumpikin omalla tyylillään. Elsa rötkötti pöydän alla, mutta mitä teki Aamu Aurinkoinen? Kerjää huomiota ja erittäin flättimäiseen tapaan. Aamu päätti nimittäin esitellä äiti-ihmiselle seuraneidin laukun sisällön, tavara kerrallaan. Eli Aamu kävi eteisessä kopaamassa seuraneidin "työlaukkua". Ensin tuli myssy. Sitten marimekko-pussukka. Hmmm, juu, juu. Ei sen suurempia kommentteja Aamun "työskentelystä". Seuraneiti keskittyi enemmänkin vieraaseensa ja keskusteluun. Jahas, seuraavaksi tuotiin seuraneidin laukun pohjalta luontaistuotelääke-pullo. Aha. Lopuksi Aurinkoinen toi koko laukun seuraneidille, eli tyylin; pura väskas itse, siellä on vielä vaikka mitä! Juu, kiitosta vaan laukun sisällön esittelystä. Oltiin kuin tupperwaare-kutsuilla, kahvipöytä notkui mitä ihmeellisimmistä esineistä ja lätyt olivat hengessä mukana, Aamu varsinkin.

Kahvipöytäjutustelu jatkui ja Aamu painui nukkumaan tylsistyneenä, kun ei tuon enempää huomiota saanut. Jonkin aikaa Aamu lepäili eteisessä, kunnes alkoi kuulumaan kummallista maton rapsuttelua...jahas, mitähän se lätty nyt siellä petailee? Vaan eipä petaillut, ei. Aamu oli löytänyt VIELÄ yhden ns. esineen eteisestä ja se esine oli ihan pakko tuoda suussa näytille....Aamu nimittäin poimi lattialta about 30cm pitkän heinänkorren ja toi sen ylpeänä kahvipöytään näytille! Voi auta armias tuota flätin kekseliäisyyttä...jollei millään muulla keinolla saa huomiota itseensä, niin kokeillaan sitten hauskuttaa vieraita perin yksinkertaisella tempulla; noutamalla yhtä vaivaista heinää....