Tänään Tuuli täyttää kokonaista 5 kk! Seuraneidille kuukausia on tänään täynnä 492 (jos laskin oikein)  Paljon on ehtinyt pikkukoiran elämässä tapahtua ensimmäisten kuukausien aikana. Sen pollaa on rasitettu ja oppiminen on ollut huimaa, vaikkei se itse asiassa mitään osaa. Kunhan harjoittelee

Millä muuten saa pienen pennun pysymään pois suihkutilasta? Juu, laittaa lattialle lattialaastan merkiksi, eikä sen yli ole lupaa tulla. Tuuli tajusi tuon asian ilman sen suurempia mutinoita. Kerran se yritti tassulla kokeilla, jos vaikka en huomaisi, mutta sitten se tyytyi kohtaloonsa ja istuu tätä nykyä joka aamu n. 1½ metrin päässä meikäläisen ollessa suihkussa. Ei kastu pentu ja samalla saa harjoiteltua malttia. Tosin Tuuli EI ole käskyn alla siinä istuessaan, mutta on vaan todennut putoavien vesipisaroiden katselun niin vangitsevaksi, ettei liikahda. Tänään tosin tilanne meni melkein sietämättömäksi, sillä Tuuli toi suihkuun mukaan tennispallonsa ja vyörytti sen lattiakaivon päälle, meikäläisen jalkoihin....eikä Tuulilla ollut lupaa tulla palloa hakemaan  Pitkä pinna pennulla, täytyy myöntää. Mutta järjen käytön näkee selvästi, kun kyseessä on jokin asia, mikä koiraa motivoi kunnolla.

Samoin on keittiön herkkulaatikon suhteen. Eli meillä on keittiössä, alimmaisessa laatikossa koirien herkut. Ja sen laatikon kun aukaisee, syttyy tuike koirien silmissä  Mutta ihme laatikko, sillä jos pennun pylly nousee lattialta, menee laatikko kiinni...joten kun laatikko meni kolmannen kerran kiinni, tajusi pentu pitää pyllynsä lattiassa. Voi kun tajuaisi aina antaa koiran itse yrittää ajatella, mitä siltä halutaan, niin oppiminenkin olis nopeampaa!