Ei, kukaan ei ole varastanut Aamua. Ei, kukaan ei ole ryövännyt Elsaakaan  Mutta mustilla on tässäkin tarinassa tassunsa pelissä

Näin tonttujen aikaan huusholliin ilmestyy uusia tonttuja. Siis sellaisia ihan saatuja ja kaupasta ostettuja...kukaan muista lauman jäsenistä ei tunnusta olevansa tonttu (ainakaan vielä).

Ja uudet tontut saa aina kunniapaikan tässä hotellissa, eli tälläkin hetkellä yksi uusi tonttu istuu reessään seuraneidin ikkunalaudalla. Tonttu on jo istuskellut siinä tiistaista lähtien, mutta vasta NYT Aamu Aurinkoinen bongasi punanutun. Ja kuinkas sitten kävikään, kirjoitti myös Tove Jansson aikoinaan muumikirjassaan.

Flatti ei jää miettimään, flatti toimii. Niin myös täällä. Kaikki uusi on tutkittava. Tontun ryöstö vaan hieman tökki, sillä Aamu jäi itse teosta kiinni. Se kävi ryöväämässä tontun ikkunalaudalta JA koska ison kokonsa vuoksi ei osaa kääntyä keittiön tuolilla, on ainoastaan yksi keino poistua tuolilta tonttu suussa; pöydän kautta...Aamu, joka yleensä toimii erittäin rauhallisesti, oli tänään ryöstökeikallaan aika nopsa. Ryöstöretki oli kuvaamisen arvoinen, tällä kertaa vaan ei kameraa ollut käsillä.

Tilanne siis päättyi siten, että äkkiä iiiiiiso musta flatti seisoikin keittiön pöydällä tonttu suussaan. Ja hyppäsi siitä sitten alas niin että pöytäliinat rullaantui kasaan ja kauppakassista puretut tavarat siirtyivät uhkaavasti kohti lattiaa.

Huoh. Tätä tämä teettää. Pakkaset ja tonttuilusesonki  eli: Elämäiloa, huumoria ja hieman kurittomuutta.

Jos tästä tontun ryöstöstä haluaa jotain positiivista sanoa, niin ainakin sai ruokatavarat olla rauhassa keittiön pöydällä. Aamua siis kiinnosti enemmän punanuttu, kuin esim aukaistu Fazerin konvehtirasia..Ja jouluun on vielä muutama yö...