Niin meillä, mites muilla? Meillä seurakunta saa lepäillä sängyssä ja sohvilla. Joka päivä ja joka yö. Ja kaikki lepäily tietää lisätöitä seuraneidille, eli siivousta, siivousta ja siivousta. Mutta mitä turhia mutisemaan, seuraneiti aavistelee, että lätyt itseasiassa luulevat, että seuraneiti on palkattu tähän hotelliin kerrossiivoojaksi. Kerroksia löytyy talosta kaksi kappaletta, eikä seuraneiti ole tähän yhtälöön laskenut mukaan pa*skakerroksia, eli ajoittaista lian kasaantumista. Ei vainen, ei me paskasessa hotellissa asuta, vaan sotkuisessa, HUOM ajoittain sotkuisessa. Pa*kaisella ja sotkuisella on tietty ero. Eikö?

Niin, mutta miten kerrossiivooja sitten selviytyy päivittäisestä urakastaan? Vaihtelevasti, vastaisi Aurinkoinen. Eilen illalla seuraneiti/kerrossiivoja tyhjensi makuhuoneen hiekkalaatikon (siis sängyn) hiekoista; puisteli lakanat ja tuuletti täkit. Ja arvata saattaa, että joku työnjohtajista oli paikalla. Tällä kertaa Aamu Aurinkoinen hyppäsi sänkyyn kyljelleen siinä vaiheessa, kun lakanat piti levittää takaisin petiin. Häntä heiluen, "reporankana" hiljaa hihittäen (kjäh, kjäh) Aurinkoinen makoili sängyssä ilman aikomustakaan liikahtaa. Eikä tuossa vaiheessa seuraneiti voi muuta kuin nauraa...Lopuksi tehtiin sitten niin, että seuraneiti levitti lakanan sänkyyn ja Aamu jäi sinne lakanan alle makamaan kyljellään, liikkumatta, mutta häntä heiluen. Siinä vaiheessa Eläkeläinenkin ilmestyi makuuhuoneeseen ja kurkisti lakanan alle...."kukkuu, mitäs sä siellä lakanan alla pötkötät" voi järjen jättiläiset....Halvat on huvit tässä hotellissa, ohjelma on kuin huonossa sirkuksessa. Hmmm, jos tämä olis sirkus, kukahan olisi pelle, kuka elefantti, kuka ns. sirkustirehtööri? Hmmm...

Ai niin, Aamu muuten varmaan luulee, että sillä on ulkonaliikkumiskielto! Eli kun tässä hotellissa ulko-oven aukaisee, ampaisee Eläkeläisten eturyhmä AINA ulos, ensimmäisenä. (Huit hapelit johtajuusteorioille, meillä johdossa on ne tyypit, jotka siihen pystyy, ei ne, jotka haluaa) Niin no, Elsa siis käyttää pihaa aina kun se on mahdollista. Ja joka ikinen kerta, kun muori menee ulos ovesta, lähtee sisätiloista jokin esine ulkotuuletukseen. Vaan eipä lähde Aamu, ei. Usein Aurinkoinen jää ovensuuhun, ns. pikkkueteiseen ja kurkkii ovelta ja heiluttaa häntää. EIKÄ astu tassullakaan ulko-oven toiselle puolelle. Ei auta valehtelut naapurin kissoista tai muista ajanvietteistä, ei. Jos Aamu ei halua, niin Aamu ei todellakaan halua. Piste.