Ah, lauantai. Ah, kevät ja sulaneet metsätiet.

Ollaan käppäilty Aamun kanssa eilen ja tänään metsäpeikkojen valtakunnassa. Eilen lähdettiin sateeseen ja saatiin olla ihan kahdestaan mörköjen syöttinä. Tänään mentiin sitten "taksilla" ja kimppakyydillä samoihin maisemiin.

Vaan ryysynen on vähän ruusunen. Aamu oli siis tarkoitus pakata pakuun, autoon, jossa väliseinän takana matkusti Venla. Vaan Aamupa ei suostunutkaan hyppäämään autoon, laittoi jarrut päälle siihen tyyliin, että ei voinut kuin hymyillä ruususen päättäväisyydelle. Ja kun Aamu päättää jotain, on asia todellakin niin. Ja nyt täytyy sitten rehellisyyden nimissä sanoa, että Aamu ei pidä autolla matkustamisesta, joten ymmärtäähän sen, ettei vieraaseen pakuun huvita kiivetä.

Mutta nou hätä. Ensin seuraneiti pakun kyytiin ja sitten Aamu samaan tilaan. Ei tosin matkustettu missään häkissä, ihan siinä välikössä. Ja näin päästiin muutaman kilometrin päähän mörrimöykkyjen maisemiin.

Pientä jännitystä oli likkojen välillä ilmassa ensin. Useastakin syystä. Ei ollut urosta matkassa mukana pakkaa sekoittamassa ja lisäksi Venlalla on juoksu . Mutta kun molemmat koirat ovat ihan fiksuja otuksia, on kimppalenkkeily ihan kivaa. Aamu tosin on aika tylsää seuraa, sillä se kulkee omassa yksinäisyydessään, jossain edessä.

Metsässä ojat tulvii. Ne on todellakin täynnä vettä...ja mitä ojat tarkoittaa flatinkielellä? Juu, oja on yhtä kuin "uimaranta", "kahluuallas" tai "jäähdyttelypaikka". Eli jos flattien sanakirjasta tarkistaa  sanan "oja" merkityksen, ymmärtää, kuinka eri tavoin me kaksilahkeiset ymmärrämme sanan "oja".

Seuraneidin mielestä "Älä jätä aivoja narikkaan"-mainos sopisi tähän vuoden aikaan myös flattien uimaharjoitusten teemaksi. Mutta kerro se myös Aamulle.

Aamu siis on riisunut talviturkkinsa ja tehnyt ensimmäiset uintiharjoittteet ojassa. Tosin tänään vain tassupohjaa, ei oikeita uimaliikkeitä vielä, mutta kuonoa oli kiva kastella aika syvälle. Ja kyllä oli kivaa. Nyt aletaan ihan oikeasti odottamaan jäiden lähtemistä. Exspot (kiitos Ann) odottaa kaapissa, joten viimeistään wappu-viikolla on pakko muistaa annostella myrkky Aurinkoisen niskaan ja pyllykarvoihin.

Viime keväänä saareen lähtö ja jäiden lähtö tuli vähän ns. puskan takaa, joten exspotit jäi laittamatta ensimmäisellä mökkikeikalla. Tai noh, isäntä joutui ajamaan 44 km vain hakeakseen kotiin unohtuneet myrkyt, sillä punkkeja aivan kuhisi mökkimaisemissa. Sitä odottaen...