Miten voi kahvipannu muuttua hetkessä vaaralliseksi? Niih, kysykää sitä Tuulilta. Sama pannu meillä on ollut koko sen ajan mitä Tuuli on meillä ollut ja tänään sitten yhtäkkiä keittiöstä kuului moikipää-hälytys!! "Apua, tulkaa auttamaan, täällä on jotain vaaaaarallista"

Yhdessä me sitten mentiin Aamun kanssa keittiöön, molemmat yhtä hämmästyneinä Tuulin tyylistä haukkua. Eihän siellä keittiössä nyt mitää vaarallista ole? Kävelin reippaasti kohti tiskipöytää, ja yritin samalla selvittää, MITÄ Tuuli tuijotti karvat pystyssä. Ja selvishän se, kun pääsin lieden ääreen. Tuuli hyppäsi itse haistelemaan kahvinkeitintä. Hölmö. Se, mikä laitteessa oli erilaista, oli itse kannun kansi, jonka kennelpoika on jostain syystä viime päivinä alkanut jättää sillain ylös. Ja sekös pienen flatin pään on hämmentänyt. Jos vaikka kahvinkeitin syö pieniä flatteja, kun kansi on auki??

Seuraneidin talviloma jatkuu viikon sairaslomalla ja koska tänään ei ole kuumetta, saati särje korvia, päätti seuraneiti ulkoiluttaa yhtä dummya, niin ja tietysti flatteja, yksi kerrallaan, tuossa kadunpätkällä. Kovin ollaan pidetty taukoa noista hommista nuorimmaisen murkkukauden ajan ja nyt aloitettiin uudella ohjelmalla, eli kantamisella. WT-hihna kaulaan ja dummy kakaralle suuhun. Hyvin hiffaa, mutta sylkee  dummyn yhtä hyvin . Pari toistoa ja niiden aikana pääsin torumaan äänellä pään alentamisesta, mutta myös kehumaan siinä määrin kantamisesta, että Tuuli ihan selvästi pari kertaa katseli mua silmiin siinä vierellä teputtaessa. Toisin sanoen: Lapsi ei ole enää lapsi, vaan murkku, joka keksii omaa kivaa, jollei sitä ohjeista oikein...huoh, aina yhtä kamalia, nämä nuoren koiran dummy-jutut. Kun ei osaa, niin ei osaa!

Aamukin sai tehdä dummy hommia. Pari noutoa. Yhtä hillitysti kuin ennen, liikkuen tasaisen varmoin askelin; laukassa dummylle, mutta ravissa, häntä heiluen takaisin. JA sivulle perusasentoon, eikä puhettakaan, että sylkisi noutoesinettä. Mutta Aamu kantaakin dummya vain ja pelkästään siksi, että sitä on sen mielestä kiva kantaa, ei siksi, että se haluaisi miellyttää minua. Näin toimii Aurinkoinen. Ja siihen on jo totuttu