Seuraneiti on surullinen, raivoissaan ja pettynyt. Pettynyt itseensä koirankouluttajana ja surullinen ja raivoissaan tuon vanhimman koiran käytöksen takia. Kaikkeen käyttäytymiseen on aina syy, eikös, joten kyllähän tähänkin juttuun varmaan löytyy selitys.

Taustaa: Elsalla on todettu maksan vajaatoiminta. Elsa siis on kymmenen vuotias flatti, "ikuinen nuori", joka invalidisoitui etutassun jänteen vammautuessa syksyllä 05. Talven ja kesän 07-08 on molemmat takakäpälät antaneet periksi; toisessa takasessa on nuljuluumurtuma (rustottunut) ja toinen takakäpälä muistuttaa ankan räpylää jänteiden annettua periksi. Lisäksi Elsalla on koko kehossa eri kokoisia muhkuroita, todennäköisesti rasvapatteja. Elsa on pirteä, Elsa syö hyvin, Elsa ei onnu. Mutta Elsalla on käytöshäiriöitä. Yhä vaan enemmän ja enemmän. Onko siis Elsalla kipuja? Särkeekö tassuja? Aiheuttaako maksan toimintahäiriö epämiellyttävän olon Muorille?

Seuraneidillä alkaa keinot loppumaan. Tänään iltakävelyllä, Elsa oli maistanut 300 metrin matkalla kotoa pois päin YHDEKSÄSTÄ kasasta ulostetta. Siis kyllä, yhdeksästä! Voi siis vain kuvitella, miltä meidän kävely näyttää ulkopuolisen silmillä katsottuna. Koiran ainoa päämäärä ON SYÖDÄ toisten koirien "sitä itteänsä".

Koiran elämäänhän kuuluu kaikkien hajujen tutkiminen ja haisteleminen. Miten siis antaa koiran haistella ja tutkia, kun se itse asiassa vain ja ainoastaan ETSII pa*kaa syötäväksi??? APUA! Eli jokaisen kasan kohdalla Elsalla ja seuraneidillä on ikäänkuin kilpailu siitä, kumpi ehtii ensin. Ja mitä enemmän seuraneiti koiraansa vahtii, sitä kiireempi Elsalla on napsia pa*kaa sisuksiinsa. Se on siis sairaalloista syömistä, ei mitään "maistelua" silloin tällöin. Onko kuonokopan laittaminen seuraava vaihtoehto?

Ja kaiken tämän keskellä ja seuraneidin mukana kävelyillä roikkuu myös Aamu Aurinkoinen, jonka suureen mieleenkään ei tule julkisesti maistaa toisten koirien kikkaroita. Kissanpeetä voi vähän kulinaristin tapaan mennä hampaiden välistä Aamunkin suuhun, mutta että muiden jätöksiä, NO WAY.

Seuraneiti tarvitsis nyt vertaistukea..