Aurinkoisen hernekopan (eli aivojen) virittelyä on jatkettu tänään. Testissä testattiin, mitä eilisestä jäi mieleen. Kaksi asiaa selvästi: filtille meno ja siihen maate, sekä filtin reunasta hampailla tarttuminen. Tänään seuraneiti lisäsi uuden vaiheen, eli Aurinkoisen kyljelle kellahtamisen, kun filtti vielä on Aurinkoisella hampaiden välissä. Muutamia toistoja tehtiin, mutta tuota ei Aurinkoinen tarjoa itse, siis sitä kyljelle kellahtamista, siis ainakaan vielä.

Mutta voi sitä alkutohinaa, joka kylläkin merkitään seuraneidin mustalle listalle. Alkuasettelu oli oikein, mutta seuraneiti ei antanut Aamun rauhassa koota itseään, vaan hosui aluksi itse. Ja olisihan seuraneidin jo pitänyt oppia, ettei Aamun kanssa saa hosua, siis jos meinaa, että koiruus ehtii jäsennellä näkemäänsä...

Eli mitä teki Aurinkoinen, kun seuraneiti lähetti sen ensimmäistä kertaa filtin suuntaan? Filtti siis samassa paikkaa kuin eilen ja lähetysmatka prikulleen sama, kuin eilen. Niih, siinä se ensimmäinen virhe tapahtui. Olis pitänyt olla lähempänä filttiä ensin, eli helpottaa ensin, eikä olettaa, että koira jo tietää, mitä siltä vaaditaan. Sillä toistoja ei eilen tullut niiiiin montaa. Niin, siis mitä Aurinkoinen teki, kun seuraneiti lähetti sen ensimmäistä kertaa filtille? Juu, Aamu otti katsekontaktin roskalaatikon kanssa ja kävi kahmaisemassa suun täyteen roskia (pahvia, papereita, nenäliinoja) Niinpä. Oli keittiön lattia hurjan näköinen.

Nyt sitten se meidän yhteistyön hedelmä. Ei kommentteja koiran  mokailusta (tai siis seuraneidin suunnitteluvirheestä), nopeasti vaan roskat oikella paikalle vähin äänin. Ja askel lähemmäs filttiä. Tässä kohtaa Aamun lamppu syttyi ja kunnolla! AHAA, siis FILTILLE? Juu. Jaa niin tuo lätty siirtyi filtille, kääntyi nopeasti seuraneitiin päin, löi maate perusasentoon ja jäi odottamaan NAKSahdusta. Hyvä tyttö. Se siis todellakin oppi jotain eilen!