Tänään taas yksi todiste siitä, että Aamu Aurinkoinen on ihan oikeasti viisas, vaikkei sitä heti ensi silmäyksellä uskois...  Ulkomuoto hämää..

Olin laittamassa koirille ruokaa likoamaan ja Aamun tehtävänä on kerätä ja luovuttaa ruokakupit. Sitä se on tehnyt jo "vuosia", ja on toiminut täydellisesti tässä tehtävässä. Yleensä kuitenkin Aamu itse roudaa ruokakuppinsa (ja Tuulin kupin) jonnekin talossa, joten kun on aika laittaa nappulat likoamaan, ei kuppi olekaan oikeassa paikassa, eli ruokapaikalla.

Ja tässä tulee käyttöön Aamun muisti. Ja ymmärrys. Sanan "kuppi" kuultuaan Aamu lähtee etsimään metallista ruokakuppia. Tänään, hetki sitten, pyysin Aamua hakemaan kuppinsa ja lisäsin vielä käskyyn lauseen "kuppi on makuuhuoneessa, etsi". Ja Tsiisus sentään. Sinne tuo koira meni suorinta tietä ja toi kupin! Miten niin se ymmärtää puhetta? Ja jos nyt ihan oikeasti asiaa ajatellaan, Aamu saattoi muistaa itse, mihin kuppinsa oli jättänyt aiemmin tänään päivällä/aamulla, mutta joku todella olisi voinut luulla, että Aamu ihan oikeasti ymmärtää puhetta. Tai voihan olla, että se ihan oikeasti tietää, mitä sana "makuuhuone" tarkoittaa..

Seuraneiti on valmistautunut tulevaan marjastuskauteen ja sulattanut yhden pakastimistaan. Äsken toin yläpakasteeseen tavaroita alapakkasesta ja kuinka ollakaan, iso pakasterasiallinen valmislihapullia (niitä, joita käytän palkkaukseen) levisi kuin sade lattialle. Sanoin napakan EI ja molemmat koirat JÄHMETTYIVÄT siihen asentoon, missä olivat. Kumpikaan ei uskaltanut liikkua. Joskus ne yllättää...Elsaa en olisi saanut pysymään paikoillaan...se olisi hotkinut jäisiä lihapullia samaan tahtiin, mitä minä niitä hysteerisenä keräsin lattialta.

Muuten, ensimmäinen saari-laukku on pakattuna. Vappupyhään on 15 päivää, ja silloin olis tarkoitus päästä veneellä saareen. Eilen käytiin tarkistamassa jäätilanne ja täytyy myöntää, että tiukkaa tekee veneellä saareen meno vapuksi,,jollei tilaa jäänmurtajaa. Mutta toisaalta, sama tilanne on ollut joka vuosi ja silti me ollaan seisty siellä mökillä vappuna ja katseltu rannalta, kun loputkin jäät lähtee