Lomailu mökkisaaressa jatkuu. Koirille kehitetään pieniä virikkeitä ja kaksijalkaiset lataavat akkuja tehden - ei mitään. Päivät kuluu rattoisasti luontoa seuraten ja metsässä samoillen.

Eilen illalla seuraneiti testaili Elsan muistia tokoliikkeiden suhteen. Ja olihan nuo muistissa, ne mitä joskus ollaan opeteltu. Ei liikkeet nyt ehkä aivan koetrimmissä ole, tai koskaan ole ollutkaan, eikä me mitään vaativia koskaan olla opeteltu...mutta mukavasti sujuu vanhukselta liikkeiden tekeminen ja millä innolla se oli valmis töihin! Kun tuollaista innokkutta katselee, ihmettelee, miksei me sittenkään olla koskaan kokeiltu toko-kokeita! Elsa-muori oli sitä mieltä eilen, että jos olisin käskenyt hakemaan kuun taivaalta, olis se varmaankin yrittänyt, (ainakin muutaman metrin).

Tässä mökkisaaressa, tuolla lahden toisella puolella asuu ihan seko käki. Se kukkuu miten sattuu ja sen verran pitkiä jaksoja, että seuraneiti on jo miettinyt, jos joku on laittanut megafonin metsään ja huhuilee siellä itsekseen. Käki siis kukkuu seuraavasti: Kukkuu - kuk - kukkuu - kuk - kuk - kukkuu....onkohan sillä hikka?? Ja mitä käki itseasiassa tekee täällä Suomessa koko kesän, koska teettää poikaskasvatuksenkin muilla linnuilla??? Lomailee ilmeisesti, niin kuin puoli Suomea.

Eilen illalla myöhään seuraneiti löysi Aamun tutulta paikalta. Rannan tuntumasta, nokka järveä kohden. Siellä se istui koivun alla ja haisteli illan ja yön hajuja. Seuraneiti ikuisti tuon rauhaisen hetken, mutta kuvat tulee myöhemmin näkyville, teknisistä syistä ;o) Tuli eittämättä mieleen "tjuren Ferdinand", eli se härkä, joka Walt Disneyn piirretyssä jouluaattona istuu vaan korkkitammensa alla ja vain haistelee kukkia. Itseasiassa Aamun ideologia on koko sen elämän ajan muistuttanut hyvin paljon tuon härän asennetta. Mitä turhia stressata, kun kaiken voi tehdä joutuisasti ja siten, että asioista ehtii nauttiakin. Toisin kuin Elsan elämänfilosofia. Se on aina ollut: pian, heti, nopeesti ja kaikki mulle!

Ai niin, Elsaa muuten ärsyttää täällä palokärjen huuto. Joka kerran kun palokärki huutaa, Elsa haukahtaa kerran. Sama toistui talvellakin, kun TV:stä tuli mainos, jossa palokärki huusi. Ja Elsa vastasi tietysti haukulla. Pönttö mikä pönttö.