Huoh. Onkohan flateilla tavallista isommat energiavarastot verrattuna toisiin rotuihin?

Herätyskello soi seuraneidin yöpöydällä tänään aamulla klo 05.30. Silmät ristissä ja vaatteita hapuillen oli vaan kammettava itsensä ylös ja lähdettävä koirien kanssa kävelylle. Seuraneiti oli ensin ajatellut jättää Elsa-muorin kotiin, sillä takatassut olivat kipeät eilen illalla saariviikonlopun jäljiltä. Mutta eihän tuota ruutitynnyriä voinut kotiin jättää "nukkumaan". Elsa oli meistä se, joka ensimmäisenä odotti portailla, about 4 pehmolelua suussa ja silmissä sellainen ilme,että luulis koiralla olevan ikää n. vuoden verran. Sitä ennen Elsa oli jo ehtinyt käydä tarpeillaan takapihalla ja haukkunut muutamalle naapurin kissalle hyvät huomenet. Oli Aamukin käynyt tarpeillaan, ainakin aamu-liruilla, mutta istui seuraneidin seuralaisena eteisessä, silmissä yhtä väsynyt katse, kuin seuraneidillä.

Jo portilla Elsa nykäisi junan käytiin siihen tyylin, että seuraneiti arvasi aamukävelyn sujuvan hyvin sutjakkaasti. Kiire, kiire, kiire, mutta mihin??? Mihin ihmeeseen tuo Else-Maj oikein hoppuilee klo 05.45 aamulla. Ja vielä kun ikääkin on yli 9 vee? Seuraneiti kuvittelee Elsalle rullaattorin; eli harley parkinsonin ja jos Elsa olisi ihminen; vanhus, olisi tuo koira sellainen "yksilö" joka mennä tössyttää harley parkinsonin kanssa....tietämättä välttämättä itse mihin oikein on menossa. Kunhan mennään. Ja lujaa.

Nyt Else-Maj on pysäköinyt harley parkinsonin. Eli ns "vanhus" on päivätorkuilla. Tosin Elsa nukkuu aina koiranunta, eli jos seuraneiti liikkuu, liikkuu Else-Majkin.