Loma on siis aloitettu siivouksen merkeissä. Seuraneiti on ollut kovin ehtiväinen tänään ja on siivonnut aika monta "koloa", johon on talven aikana pesiytynyt lapasia, myssyjä, pölyä, koirankarvoja jne jne

Mitä tekee lätyt, kun seuraneiti siivoaa? Elsa, tuo seuraneidin varjo, lojuu tietysti jaloissa. Ihan niin jaloissa, että seuraneiti kompastuu Elsaan välillä. Reppana. Se on niin aina täysillä mukana. Ja mitä tekee Aurinkoinen?? Nukkua rötköttää sängyssä!!! Koko päivän!!! Ja kun makkarissa käy, ihan muuten vaan, Aurinkoinen ei nosta edes päätänsä, vaan läpsyttää laiskasti hännällä: "juu, mä tiedän että sä oot siinä, mutta mä nyt vaan huilailen" -tyyliin. Höh. Ainakin tuo osaa ottaa rennosti, näin loman kunniaksi. Illalla olis tarkoitus lähteä noutoreeneihin, ehkä viimeisiin ennen juoksua, sillä kaiken järjen mukaan Aurinkoisen "juna-viikot" alkaa viimeistään torstaina. Jos siis mennään vanhojen sääntöjen mukaan.

Yksi asia Aurinkoisen fyysisessä habituksessa ihmetyttää seuraneitiä. Aurinkoinenhan oli hurjassa vatsataudissa about pari viikkoa sitten ja sai niskaansa lääkettä jos toista. Viime viikolla seuraneiti sitten pisti uudet myrkyt, eli exspotit koirille, ajattelematta yhtään Aurinkoisen "piikityskohtia" niskassa. Ja nyt on Aamulle noussut niskaan aikamoinen patti! Noin kananmunan kokoinen. Seuraneiti havaitsi patturan ensimmäistä kertaa viime torstaina ja patturainen on sitekeesti vieläkin niskassa. Se ei näy selvästi, jos Aurinkoinen seisoo normaalisti, mutta esim ruokakupilla patturainen on kovin selvästi näkyvissä. Nyt seuraneitiä mietityttää, onko kyseessä piikitys-exspot-reaktio, vai onkohan kyseessä jotain muuta ikävää, flateilla niin ikävästi esiintyvää sorttia, eli kasvaimia??? Apua!