Viikonloppu jatkuu mökkisaaressa. Aurinkoinen on ollut puusavotassa auttamassa, tosin enemmänkin jonkinlaisena luontoasiantuntijana, kuin metsurina, sillä Aamun mielenkiinto puutöissä keskittyi lähinnä kuusikon tarkistukseen ja välineiden voihkimiseen. Seuraneiti piti leiriä pystyssä Elsan kanssa mökillä, kun Aamu kävi puutöissä kauempana.

Aamu reppana pelkäsi pienenä moottorisahaa kuollakseen ja pysytteli mökillä, välillä jopa piilossa sängyn alla, kun moottorisahaa käytettiin. Mutta jos aikoo elää tässä taloudessa, on totuttava tiettyihin asioihin, kuten esim. moottorisahaan. Pienen siedätyksen jälkeen Aurinkoinen on todennut tuon pärisevän laitteen täysin ystäväksi ja on nykyään täysillä mukana puutöissä. Mutta kuten niin usein, niin tänäänkin Aurinkoinen touhuaa aivan muita juttuja. Aurinkoinen nimittäin palasi mökille kesken puutöiden ja suussa tuolla toopella oli moottorisahan terän suojus, eli mistä lie bongannut sen metsässä. Se niistä puutöistä.

Elsa reppana on täysillä mukana näissä mökkeily jutuissa, sillä seurauksella, ettei muorin liikkuminen pienen levon jälkeen ole mitään mukavaa katsottavaa. Täysillä kun mennään aamusta asti, niin onhan se selvää, ettei nuo Elsan räpylät kestä sitä menoa. Noh, pääasia että koira nauttii elämästään. Täytyy elää täysillä joka hetki, varsinkin jos rotu on flatti, sillä koskaan ei tiedä milloin se isoin noutaja tulee ja korjaa tähdeksi taivaalle...