Vanhan koiran kanssa on tehtävä tiettyjä muutoksia arkeen. Yksi muutoksista on se, että vanhus ei enää jaksa lenkkeillä samaan tahtiin, kuin ennen, joten kävelyt on suunniteltava tarkoin....Tai no, Elsahan menee vielä täysillä, mutta tänään sen täysillä menon huomaa. Eli Elsa ontuu vasenta etutassuaan. Kaapissa ON särkylääkettä, mutta uskaltaako sitä sille antaa, jos viimeksi suolisto oli kuin kaasukamari  Vaikka onhan meillä kaapissa sitä nestemäistäkin, eli Metacamia...jos sitä kokeiltas muorille...

Muori köhii vielä. On nyt köhinyt jo kaksi viikkoa...mutta kun tuolle köhälle ei ymmärtääkseni ole mitään tehtävissä...mutta joillekin asioille voi tehdä jotain...kuten esim sille, kun vanhus ei pääse yhtä sutjakkaasti sänkyyn.

Mitä saa, kun naulaa pieneen lastauslavaan lisää lautoja, laittaa kumimattoa pohjaan ja vuoraa lavan käytävän matolla? Joo tämän, eli rampin raihnaiselle, eli alustan/jalustan, jonka kautta Elsan on helpompi kömpiä sänkyyn:

Jeestusteippi reunoilla ja keskellä on ihan sen vuoksi, että koirat voi paremmin pimeässä hahmottaa, missä reunat ja keskikohta rampissa on. Eiks oo hieno??

Ja sitten vähän lisää pattitilanteita...tässä on vuosien ajan tullut dokumentoitua Elsan eri näköisiä paukamia, rasvapatteja ja kasvaimia. Taas on muorille ilmestynyt uusi patti kylkeen, aika ilkeän näköinen:

Eihän tuo patti iso ole, mutta aika pahan värinen

Entäs Aamu sitten, miten se voi tämän vanhuksen kanssa? Hyvin. Käytiin eilen taas jäällä ja muutama kaunis kuva tuli napattua rinsessa ryysysestä. Tiedän, ettei syvässä lumihangessa laukkaaminen ole parasta liikuntaa selkävikaiselle, vaikka fysioterapeutti sitä ehdottikin...Aamu kuitenkin vaikuttaa voivan hyvin selkävaivojensa kanssa, sillä laukkaili/ravasi ihan mielellään lumessa (jäällä) eilen: