Olikohan se unta? Eilinen siis. Ei kai, kun todisteet eilisestä lojuu tuossa pöydällä vieressä...eli taipumuskokeen pöytäkirja ja kunniakirja.

Eilen aamulla lähdin siis ajelemaan sinne, mihin olin erittäin heikkona hetkenä muutama viikko sitten koirani ilmoittanut. Laihialle, noutajien taipumuskokeeseen. Ja Tuulin kanssa, totta kai.

Ilma oli jo helteinen ihan aamusta kello kuuden aikaan, joten osasin odottaa tuskaista päivää, mutten osannut kuvitella, että taipparit käytäisiin 30 asteen helteessä!

Vaan Tuulli Tuivertaja tekikin hienoa työtä! Se ei ollut mitenkään kovin kiihtynyt, vaan selvästi ihan vaan innoissaan. Se tiesi, mitä piti tehdä, olihan noita asioita harjoiteltu.

Koe alkoi sillä, että koirien sosiaalisuuutta tutkailtiin. Tuuli oli ainoa narttu aamupäivä-ryhmässä, muut oli poikia. Paljon oli nuoria koiria ilmoitettu, eli alle kaksi-vuotiaita. useampi kesäkuussa 2010 syntyneitä. Tuulin pentueesta kasvattajan Aaron ja Vaasalaistunut Reemus osallistui samaan kokeeseen.

Tuuli starttasi viimeisenä aamupäivä-ryhmässä, eli numerolla kahdeksan. Ja eikun töihin, kun oma vuoro koitti.

Koepaikka oli ihanalla suolammella, haku tehtiin osittain suopursujen, osittain varpujen seassa. Tuuli aloitti reippaasti noutamalla rannalta veteen heitetyn lokin. Sen jälkeen se osio, josta en ihan ollut varma, eli haulikon laukaus. Ensin Tuuli tuijotti ampujaa, eikä tajunnut mitä tapahtui, mutta kun heti laukauksen jälkeen veneestä, n. 35-40 metrin päästä heitettiin lokki, tiesi Tuivertaja, mitä piti tehdä. Se lähti rivakkaasti uimaan ja ui nopeasti noutaen lokin rannalle.

Sitten hakuun. Ensin markkeeraus-varis kera laukauksen. "Peace of cake" sanoi Tuuli ja haki heitetyn variksen. Hyvällä vauhdilla se palautti, mutta luovutukset jäi pienen matkan päähän meikäläisestä, ikävä kyllä...niitä oltiin hetkeä aikaisemmin harjoiteltu auton luona metsätiellä ja siellä ne vaakut tuli ihan meikäläisen hartioille...

Otin Tuulin uuteen lähetysasentoon ja lähetin sen uudestaan hakuun. Nopeasti Tuuli haki, kattoi alueen niin hyvin, että neljännen variksen jälkeen tuomari sanoi "Kytke koira". En uskonut korviani...

Sitten tuomari siirtyi sihteerin kanssa kirjoittamaan pöytäkirjaa. Huh. Päästäisiinkö jäljelle?

Tuomio: Tuomari KEHUI Tuulia tasapainoiseksi, mukavaksi koiraksi, Sanoi, että mulla on käsissä hyvä koira, jonka kanssa ei nyt kannattaisi hätäillä. Kehuista häkeltyneenä tajusin edes kiittää hienosta "tuomiosta" ja olin kuulevinani "pääsette jäljelle"...

Siis MITÄ? Ylhäällä yleisön joukossa vielä epäilin jäljelle pääsyä, mutta kyllä me sinne päästiin, kun ei papereita käteen vielä oltu saatu.

Sitten odottelua, odottelua, odottelua. Järkytykseksi iltapäivä-ryhmä suoritti alkuosion ennen jälkien vetämistä. Me siis odotettiin 30 asteen helteessä iltapäivään, n. klo 16 asti, että päästiin pupujäljelle.

Ja juuri, kun Tuulin vuoro oli sitten jäljestää, nousi ukkonen, kerran se pamahti niin lähellä, että koirat, jotka odotti vuoroaan, ihan hyppäsivät säikähdyksestä. Onneks Tuuli ei kuitenkaan pelkää ukkosta.

Lähetin Tuulin jäljelle. Ja se tuli takaisin, niin kuin usein treeneissäkin. Lähetin uudestaan ja se tuli vielä kerran "tyhjänä" takaisin. Näin siitä, että se kuitenkin tiesi, mitä tehdä, joten kehotin uudestaan. Tuomarikin huhuili "lähetä vaan, se on käynyt kaukana", niinpä, tyypillistä Tuulia. Ja sitten näin jäljentekijän näyttävän käsimerkin. HAA; pupu oli löytynyt. Ja sieltähän se Tuuli tuli, pupu suussaan! Koe oli läpästy hyväksytysti. Halleluuja!  

Tuulin veli Aaron läpäisi myös kokeen, mutta toinen veli Reemus hieman hyytyi helteessä, mutta kokeilee uudestaan taipumista syyskuussa, meidän seuran taippareissa.

Olen ylpeä ja iloinen pikkukoirastani. Se teki erittäin hienoa työtä helteessä. Vuosi sitten se vielä remusi pentulaatikossa ja nyt se läpäisi taipparit. Tuuli on neljäs koira, jonka ns. vien taippareista läpi. Yksikään toinen omistamistani koirista ei ole tehtävästä suoriutunut näin nuorena!

Koepöytäkirjassa, yleisvaikutelman kohdalla lukee näin:

" Erittäin tasapainoinen, mukavalla tyylillä töitä tekevä riistaintoinen koira, osoittaa hyviä taipumuksia"