Flatin sielunelämä, onko sitä? Ja jos on, niin miltä se näyttää?

Seuraneidin suihkutilat sijaitsee tuolla alakerrrassa. Ja tänään aamulla, kun seuraneiti tuli suihkusta, odotti Elsa seuraneitiä rappusten yläpäässä, eli jotain oli muorilla kiireellistä asiaa, ihan selvästi. Yleensä Elsan "juoruilme" kertoo siitä, että Aamu on käynyt keikalla. Tosin Aamun keikkailut ovat viimeisen puolen vuoden aikana vähentyneet melkein 95%:sti.

Noh, tänään aamulla oli ilmassa suuren juhlan tuntua. Kun seuraneiti kömpii suihkusta aamulla, niin mikä näky odottaa olohuoneessa...? Aamu Aurinkoinen, joka istuu jäniksennahka suussaan! Siis se nahka, jonka tulisi olla kuivumassa tuolla kellarissa yhden hyllyn päällä. Hylly ON korkealla ja hylly on itse asiassa täynnä pokaaleita, joten ei varsinainen nahan kuivatus-hylly.

Mutta fiksut pärjää. Seuraneiti ei ole suikutellessaan kuullut, että Aurinkoinen on tehnyt keikan kellariin, vaikka suihkutilat on ihan vieressä. Ja tiedossahan on, että flatti osaa hypätä, jopa kiivetä korkeisiin paikkoihin, mutta miten kalastella jäniksennahka hyllyltä, ilman, että pokaaleita sataa alas? No, onhan Aamun velipoikakin löytynyt nuorena poikana katolta kiipeämästä, joten ehkä kiipelytaidot kulkee suvussa. Niin ja kiipesihän Aamu 8-viikkoisena pentuna portin yli, joka oli tarkoitus olla Elsan ja Aurinkoisen välillä päivällä...ja portin korkeus oli 85 cm lattiasta...

Jäniksennahka oli erittäin mieluinen, siitä oli itse asiassa hieman haikeaa luopua, siis Aamun mielestä. Mutta pakko mikä pakko. Mutta ei siinä kaikki keikat...

Aamu nimittäin on lukenut kurssipapereita, ihan sillä toisella kotimaisella. Aurinkoinen näki varmaan eilen illalla, että seuraneiti tutki paperinivaskaa ennen nukkumatin tuloa. Ja mistä siis löytyi seuraneidin kurssipaperit aamulla? Höh, no sängystä tietenkin. Vaikka seuraneiti ne eilen illalla lattialle oli jättänyt. Kauniisti oli paperinivaska nostettu sängylle, mutta ei niitä papereita pahemmin oltu luettu, onneksi. 

Elsa sitten? Elsa teloi tänään tassuansa. Poliisi kun on, ja hälytys kävi tuossa illansuussa. Kaaosmainen, räjähtävä ryntäys sikeästä unesta sohvalta suorinta tietä makkarin ikkunaan olisi muuten onnistunut hyvin, mutta kun olohuoneen pöytä oli tiellä...ja siihen Muori kolautti jo entuudestaan kipeän takasensa. Auts. Hetkeen ei sitä tassua voinut laskea lattialle ja seuraneidillä kävi jo mielessä päivystävä eläinlääkäri ja katkenneet polven ristisiteet. Mutta mitä vielä. Mikä pahan tappaisi? Elsa tanssii taas, eikä pöytäkolaroinnista ole tietoakaan. Mutta taas käy toteen se, mitä seuraneidille toitotettiin koulussa: "Kun on tyhmä pää, niin saa koko ruumis kärsiä". Vaimitensenytsittenolikaanloppupeleissä?