Meillä kellonsoitto aamuisella on merkki siitä, että on aamu ja noustaan ylös. Elsa on kuin torpeedo; täynnä energiaa ja uskomattoman virkeä heti ensimmäisestä kellon piippaus-äänestä lähtien. Seuraneiti kuuluu myös aamuvirkkuihin, mutta rajansa tietenkin kaikella. Elsan energiamäärä aamuisella on vähintäänkin väsyttävää, voi, miten voikaan 9-vuotias koira ollakin noin vilkas ja kello 6 aamulla?? hyper.gif

Toista se on Aamu Aurinkoisen kanssa. Aamu on kaikkea muuta kuin aamuvirkku. Eeeeeeeeiiiii mitäääään kiirettä ulos, ei mitään hoppua mihinkään suuntaan. Melkein voi nähdä Aamun silmien olevan kierossa, kun se yrittää pinnistää ja olla yhtä virkeä kuin "isosisko" Elsa. Aamu on kuin murkkuikäinen nuori, jota saa maanitella ylös noin keskipäivän kieppeillä (no ei nyt sentään ihan niin, aamuruoat ja ulkoilut tehdään aina klo 6-7 aikaan)

TÄNÄÄN seuraneidin sydän oli pysähtyä aamuhämärissä. no.gif Kello herätti 5.50 ja Elsa säntäsi sängystä eteiseen: Ja juu, meillä nukkuu molemmat koirat sängyssä. Seuraneiti totesi toisen koirista makoilevan seuraneidin jalkopäässä, kyljellä maaten. Kaikki seuraava tapahtui kuin hidastetussa filmissä: Kello siis herätti, yksi koirista hyppäsi alas sängystä. Seuraneidin puolivalveilla olevaan tietoisuuteen hiipi infoa siitä, että jotain erilaista oli ilmassa. Toinen koirista ei liikkunnut. Häh? Seuraneiti päätteli unenpöpperössä, että sängyllä makoileva koira on Aamu, mutta miksei Aamu liiku? Vai onko se Aamu? Onko koira sittenkin Elsa? Miksei Elsa liiku??? ONKO SE KUOLLUT? Hengittääkö se?? Seuraneiti nousee istumaan sängyssä ja tönäisee varovasti jalallaan jalkopäässä makoilevaa koiraa. Ei reaktiota. Tässä vaiheessa viimeisetkin unenrippeet on jo kaikonneet seuraneidin silmistä. SIIS MITÄ? Kumpi koirista makoilee vielä sängyssä?? Elsa? Seuraneiti kumartuu silittämään jalkopäässä makoilevaa koiraa ja toteaa sen olevan Aamu Aurinkoinen. Huh, koira hengitti. Ja nukkui vielä sikeästi. zzz.gif Mutta kyllä seuraneiti ehti säikähtää pahemman kerran.

Ajatukset risteili jo paniikinomaisesti niinä muutamana sekunttina, kun kaikki tapahtui. Onko Elsan sydän pysähtynyt yöllä? Jos makoileva koira on Aamu, miksei se jo nouse ylös?? Mitä on tapahtunut??

Mutta eihän mitään ole tapahtunut. Aamu on vaan aamu-uninen yawn.gif, ei sen kummempaa!! uninvolved.gif