Miten tuo vanhus oikeasti voi? Onko se kipeä jostain, miten maksa voi? Äkkiseltään katsottuna Elsa voi hyvin. Se on pirteä, syö hyvin ja suoli & rakko toimii normaalisti. Mutta voiko se ihan oikeasti hyvin? Päättämätön

Elsa kuuluu niihin koiriin, jotka eivät paljasta hevin kipujaan. Ei valita ja on sitkeästi mukana kaikessa, mitä ympärillä tapahtuu. Joku seuraneidin tuttavista on sanonut, että Elsa varmaankin kaatuu saappaat jalassa; kroppa taitaa antaa periksi, vaikka sisua ja elämänhalua vielä riittäisikin.

Dieettiruokaa on Elsa syönyt nyt kaksi säkillistä, eli noin 4 kuukautta. Seuraavan säkin jälkeen ajatteli seuraneiti jälleen otattaa Muorilta verikokeen ja tarkistaa, miten maksa itse asiassa voi. Juominen on viime viikkoina hieman lisääntynyt. Onneksi jano ei kuitenkaan ole jatkuvaa, vaan kohdistuu useimmiten ruokailun yhteyteen, vaikka nappulat ovat olleet liotettuja. Mutta silti seuraneitiä mietityttää Muorin kunto. Elsa kun on "aina" ollut tuossa, tai no, ainakin viimeiset 10 vuotta.

Elsan mieli on kuitenkin kuin nuorella koiralla. Aamun kanssa leikitään päivittäin ja jokailtaiset nautiskelut selällään ym. jumppahetket hymyillyyttä usein seuraneitiä. Niiden perusteella Muori siis vielä on kunnossa. Vai onko sittenkään? Hämääkö se vaan seuraneitiä?