Jotkut koirat saunoo. Siis lämpimässä saunassa. Meillä ei koiria saunaan oteta, sillä järkikin sanoo, että lämpöhalvaus siitä voi seurata. Mutta kuka on kieltänyt käyttämästä saunaa, kun se on kylmä? Ei kukaan. Ja Aamuhan pitää eri jipoista, miksei siis käydä saunomaan, kun pakkasella ei muutakaan tekemistä keksi.

Eli....eilen aamulla seuraneidin suihkutellessa Aurinkoinen tulla paukahti sauna/suihkutilaan. Ovi vaan kolahti ja tullivirkailija tuli tarkistamaan likaisten sukkien tilanetta. Jostain syystä laadun tarkkailija vilahti saunaan ja kun seuraneiti kurkkasi saunan oviaukosta saunaan, seisoi Aurinkoinen keskimäisellä lauteella ja heilutti häntää. Ja ilme oli "Hupsista, katos vaan, mites mä tänne lauteelle jouduin?" Siinä Aurinkoinen seisoi ja mietti, miten päästä pois ...ison kehonsa takia kääntyminen olisi tehnyt tiukkaa, joten seuraneiti ehti hätiin ja näytti Aamulle ylälaudetta. "AHAA" sanoi Aurinkoinen ja kiipesi ylälauteen kautta alas lauteilta. Kerrottakoon, että seuraneidin sauna on erittäin pieni koppero, joten kun Aamu seisoi lauteilla, ei sinne paljon muuta sitten sille lauteelle mahtunutkaan.

Joten nyt on sitten lätty koekiivennyt lauteet. Mutta miksi, on arvoitus, kuten niin monesti tässä hotellissa. Joskus, aika usein seuraneiti ei voi kun ihmetellä koiriensa kykyä soveltaa eri asioita. Joko niissä tempauksissa on järkeä tai sitten ei. useimmiten ei...