Jahas, jahas. Kisaviikonloppu lähestyy. Eikä seuraneidillä vieläkään ole lippu korkealla. Tuntuu itse asiassa aika turhalta lähteä ajamaan "melkein" naapurikaupunkiin, tuonne aivan asuntomessujen naapuritontille. Miten niin motivaatio hukassa? Vai onko sitä koskaan ollutkaan? Kummalla meistä, Aurinkoisella vai seuraneidillä? Aurinkoisella on aina säästöliekki päällä, se on aika ECO-koira. Mitä turhia puhista, kun hitaamminkin ehtii. Ja ehtii huomata ympärillään olevan kauneuden ja kaikki mukavat ihmiset ja koirat. Aamu rakastaa kaikkia. Kun täällä kulkee katuja ristiin ja rastiin ja jossain sattuu olemaan immeinen ulkosalla, oli se sitten lapsi tai aikuinen, nuori tai vanha, on itsestäänselvyys, että Aurinkoisella olisi jotain asiaa näille ihmisille. Aamu haluaisi pysähtyä ja jutella. Usein se vaan seisoo ja tuijottaa, ottaa katsekontaktia. Ja tuottaahan se tulosta. Aamun voisi palkata koiralähettilääksi, konsultiksi tänne meidän koiranvihaajien kotikaupunkiin. Aamun katseelle kun ei moni ole heristänyt nyrkkiä. Oikeastaan vain yksi ukko ja on parasta, ettei seuraneiti puhu siitä tapauksesta enempää, ettei vaan lipsahda paha sana.

Elsalla sitä riittäisi, motivaatiota siis. Vaikka muille jakaa. Mutta Elsa on Eläkeläinen, ollut jo syksystä 2005 lähtien, kun etutassussa paukahti jänne, eli voisi melkein sanoa, että Else-Maj on ollut sairaseläkkeellä vuodesta 2005 lähtien. Mutta kuntoa riittäisi kyllä vaikka koko kadun piskeille.

Vai huiputtaako Elsa seuraneitiä? Onko se kunnossa? Eläkeläisen kroppa on muuttunut; juu, onhan koira jo 9 ja puoli vee, mutta jotain muutakin on Elsassa muuttunut. Johtuuko se takakäpälien kipeistä varpaista, joista seurauksena takaosan erilainen käyttö, vai muhiiko Muorissa jotain sellaista, jota jokainen flatin omistaja pelkää....eli syöpä? Kysymyksiä, kysymyksiä. Vain huominen tietää vastauksen. Jos pikkasen saisi kurkistaa, niin osaisi varautua siihen kaikkein pahimpaan ja surullisimpaan olotilaan.

Yritä nyt sitten tässä nostattaa motivaatiota. Juu. Jos tekis huomenissa testauksen epiksissä, "kotikentällä". Pistetään tutka päälle ja otetaan kunnon koordinaatit Aurinkoiselle, ehkä se oikea kurssi sittenkin löytyy, kun vaan pilotti hoitaa oman hommansa. Saas taas nährä, kuinka käy.