Huomenna nuoriso täyttää 10 kk. Vasta. Oon sanonut sen ennenkin, mutta tuntuu siltä, kuin tuo teini olis aina asunut täällä  

Tänään jatkettiin poliisipartion keikkailua, tällä kertaa tehtiin laatu-aika keikka metsään kahdestaan Tuulin kanssa. Rehellisesti sanottuna mua hirvittää lähteä tulevana kesänä molempien koirien kanssa metsään, ihan vaan siksi, että Aamu yleensä häipyy keijujen matkaan ja sitä en missään nimessä halua Tuulin tekevän...taitaapi Aamu kulkea aika paljon hihnassa metsäkeikoilla, reppana.

Ja kaivoin minä autosta esille jotain Tuulille maagista. Dummyn. Tänään oli ns. ensi-ilta niissä hommissa sitten viime syksyn ja tavoitteena onnistunut nouto ja nenän käyttö. Sisätiloissa ollaan talven aikana harjoiteltu malttia eli Tuuli ei ole saanut lähteä lelua etsimään käsimerkistä, vaan suullisesta merkistä. Metsässä huomasi, että Tuuli tiesi, mitä siltä vaadittiin lähetystilanteessa  Lisäksi se malttoi HIENOSTI istua ja katsoa, kun kävin jemmaamassa dummyn pienen matkan päähän. Mutta sitten ne seuraavat vaiheet, joista käy ilmi se, ettei olla harjoiteltu näitä hommia ja myös se, minkä ikäinen koira on.

Tuuli lähti noutoon kuin ammus! (Selvästi isältä perittyä) Eli siltä osin sillä oli tehtävä täysin selvä. Näppärästi se oli pistänyt merkille, mihin kohtaan olin dummyn jättänyt, sillä oikeassa kohtaa maastoa se hiljensi vauhtia ja laski nenän maahan. Eli oli seurannut silmä tarkkana, mitä metsässä touhusin.

Sitten se pieni moka. Tuuli löysi etsimänsä, pysähtyi katsomaan mua, vihelsin, mutta Tuuli kävikin tarkistamassa toisen paikan, eli haisteli mun jälkiä. Mutta sen verran dummy-hullu se on, että palasi takaisin dummylle ja siinä vaiheessa tätä tätiä vietiin pitkin pusikkoa, eli pinkasin juoksuun ja leikin pelleä keskellä metsää  Ja Tuuli tuli kuin ammus perässä dummy suussa. Mistään luovutuksesta ei tässä tilanteessa nyt sitten voi puhua, mutta noutoesine tuli metsästä oikeaan suuntaan ja reippaalla vauhdilla.

Nyt ei sitten saisi sortua siihen, mitä kaksi edellistä koiraani ovat näissä hommissa tehneet. Löytäneet etsimänsä metsässä, mutta sooloilleet hieman palautuksissa, eli spontaanit ns. ylösotot ja palautukset on olleet hakusessa niin Elsalla kuin Aamullakin. Missä teen virheen? Siinä kaikissa pyhimmässä, eli johtajuudessa?? Luoksetulossa? APUA.

Suunnitelma on nyt sellainen, että esittelen Tuulille tämän yhden dummyn jemmauksen erilaisissa maastoissa. Toista dummya en ota käyttöön, jollei mulla ole apujoukkoja, ettei Tuuli ala sooloilemaan. Ja luoksetulon on oltava ehdoton.

Onnistunut metsäkeikka siis 'partioivilla poliiseilla'. Tuuli oli ennen metsäkeikkaa intoa ja energiaa täynnä. Ja lenkin jälkeen täynnä hevonpeetä  

Entäs Aamu? Se on tänään ollut hyvällä tuulella ja leikkinyt ihan reippaasti Tuulin kanssa. Nostan kyllä hattua sen hermoille, sillä pahaa sanaa se ei Tuulille sano, vaikka Tuuli roikkuu sen kaulanahassa ja hännässä tämän tästä. Toisin oli silloin,kun Tuuli Tornado tänne muutti.

Tätä kirjoittaessa nuo kaksi mustaa makaa sängyllä ja haukkuu toisilleen "väyh, väyh, väyh". Olis kiva tietää, mistä keskustelevat  Kenties tulevasta mökkikaudesta? VÄYH.