Tuulille ja sen sisaruksille on kertynyt ikää jo muutaman kuukauden...Paljon on pikkukoirien pollaa ehditty jo sekoittaa kaikenlaisella touhulla ja tänään oli vuorossa pienimuotoiset pentutreffit kasvattajan luona. Koska ilmasto on sitä, mitä se on, ja kelit liukkaat, ei pitkänmatkalaisia tavattu, mutta pohojoosen likka ILO oli saapunut paikalle. Pentuja siis paikalla tytöt Ilo ja Tuuli, sekä pojista Aaron ja Wallu.

Ohjelmassa kaikkea pientä kivaa. Paikallinen TOKO-kouluttaja oli lupautunut paikalle auttamaan ja sillä touhulla aloitettiinkin. Keskityttiin lähinnä ihan perusasioihin...Ilo ja Ilon emäntä saivat kunno pläjäyksen ohjeita siitä, kuinka kulkea siististi hihnassa ja Tuulin kanssa keskityttiin siihen, kuinka vieraita tervehditään kauniisti. Tuuli on nopea likka oppimaan ja se on ehdollistunut jo pelkästään naksuttimen helinälle, joten aivan autenttista tilannetta ei saatu aikaiseksi, mutta seuraneiti sai itselleen selvemmän kuvan siitä, miten ja kuinka helposti pienen pomppuharakan saa sillain mukavalla tavalla oppimaan, kuinka tervehditään....siis ongelmahan EI ole Tuulin ongelma, sillä Tuulihan rrrrrrrakastaaaaa kaikkia, mutta kun kaikki eivät rakasta Tuulia, siksi tervehtimis-seremonia on aika ylitsevuotava...tosin ihan flatille tyypillinen...(mutta miksei ne muut pennut sitten tee niin???? )

Pienen Toko-briiffauksen jälkeen koirat saivat levätä ja ohjaajat kaffittelivat sisätiloissa. Ohjelma jatkui sen jälkeen pienellä riistaan tutustumisella... Pojat näyttivät mallia ja likat opiskelivat alkeita....


Wallu palauttaa


Wallu luovuttaa variksen


Aaronin nopea palautus


Sitten oli tyttöjen vuoro tehdä hommia. Pojat ja niiden varaohjaajat Vilma ja Venla joutuivat hetkeksi häkkiin


Josta sitten silmä tarkkana seurattiin, mitä siskot touhusi...


Tässä kuvassa Ilo vielä etäopiskelee katseella, mitä pojat touhuaa


Mutta sitten Ilo pääsi hommiin ja tutustumaan Ville Varikseen


ja näin kauniisti Ilo osaa kantaa kauriinkoipea


Ja luovutuksetkin alkoivat sujumaan oikealla kaavalla!

Lyhyen ruokatauon jälkeen käytiin vielä läpi, kuinka näyttelyssä koira esitetään ja kaikki pennut selviytyivät näyttelyhetkestä kunnialla. Kaiken kaikkiaan pentue vaikuttaa hyvin tasaiselta ja niillä on yksi yhteinen tekijä: ne liikkuvat kauniilla ja pitkällä askeleella  Pojat Aaron ja Wallu varaohjaajineen saavat erityismaininnan. Nuoret neidit Venla ( Ilon pikkuemäntä) ja Vilma (Ilon pikkuemännän serkku) olivat kuin vanhoja tekijöitä käsitellessään heille vieraita urospentuja!

Aamukin osallistui pentutreffeille, se tosin kävi vaan pitkän köpöttelykeikan kennelpojan kanssa ja vietti loput ajasta autossa, täkki päällä.

Mukava päivä, ihan senkin vuoksi, että nyt tuo lauman nuorimmainen on aidosti väsynyt  Aamulla oli tylsempää, mutta hyvin tuokin nukahti, kun tultiin kotiin.

Kiitokset kasvattajalle vieraanvaraisuudesta, ruoasta ja neuvoista...Vaikka Tuuli on meidän järjestyksessään 5. flatti, ei mikään asia ole niin tuttu, etteikö sitä voisi kerrata