Elsan yhdeksättä juhannusta vietetään leppoisissa merkeissä. On jo syöty sisäfilettä ja mansikat & kermavaahto & lätyt odottaa herkuttelijoita.

Ruokapöydässä muisteltiin Elsan ruokahalua pienenä. Se oli sairaalloisen ahne koko ajan ja teki muutaman ikimuistoisen tempun ruoan suhteen. Kuten silloin, kun kilon piknik-paisti hävisi hellalta tai kun houdini osasi avata kaapin ovet ja syödä roskapussista jauhelihan sisältäneen muovipussin. Tuo piknik-paisti sai sulaa rauhassa Else-Majn mahassa, mutta muovipussille tehtiin "uudestisyntyminen", eli Elsa sai luvan oksentaa pussin mahansa syövereistä. Ja totta, ensimmäisen suolapallon jälkeen muovipussi tulla tupsahti pihamaalle. Siis silloin n. 8 vuotta sitten, kun tuo muori oli kersa, kamala kersa. Ehtiväinen kersa. Huh, kylläpä siitä onkin tullut järkevä, kun tarkemmin muistelee aikaa 2000-luvun alussa! Seuraneiti jäi monessa Elsan tempauksessa toiseksi,mutta nyt on purjeet käännetty ja meillä eletään hyvin rauhallista elämää. Elsasta on tullut seuraneidin täydellinen varjo ja turva; ei kahta askelta voi ottaa, etteikö tuo "vanhus" siirtyis saman verran lähelle.

Juhannuksen myötä alkaa myös seuraneidin kesäloma, eli tänään vietetään ensimmäistä vapaapäivää ja töihin mennään seuraavan kerran elokuussa. Ihanaa.

Hyvää Juhannusta kaikille tutuille täältä mökkisaaresta!